“Κανόνι” στη Γιουνάϊτεντ με τον Ντόνι φαν ντε Μπέεκ; Φημολογείται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι ο 24χρονος διεθνής Ολλανδός μέσος έχει “γυαλίσει” για τα καλά στην Άρσεναλ. Οι “κανονιέρηδες” του Μίκελ Αρτέτα, μετά το κακό ξεκίνημά τους, πάνε “τρένο” πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ. Ξεπέρασαν τη Μάντσεστερ και δείχνουν να βρίσκουν σταθερό ρυθμό. […]

“Κανόνι” στη Γιουνάϊτεντ με τον Ντόνι φαν ντε Μπέεκ; Φημολογείται ολοένα και περισσότερο, καθώς οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι ο 24χρονος διεθνής Ολλανδός μέσος έχει “γυαλίσει” για τα καλά στην Άρσεναλ.

Οι “κανονιέρηδες” του Μίκελ Αρτέτα, μετά το κακό ξεκίνημά τους, πάνε “τρένο” πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ. Ξεπέρασαν τη Μάντσεστερ και δείχνουν να βρίσκουν σταθερό ρυθμό. Σε τέτοιο επίπεδο, όμως, όπως αυτό της Πρέμιερ, το καλύτερο δεν είναι εχθρός του καλού. Είναι σύμμαχός του.

Ο Αρτέτα, έτσι, βλέπει περίπου ως “ξερολούκουμο” τον Ντόνι φαν ντε Μπέεκ. Πριν από μόλις δύο χρόνια, το “πολυεργαλείο” της μεσαίας γραμμής του Άγιαξ έφτασε να συμπεριληφθεί στους 30 της προεπιλογής για τη “Χρυσή Μπάλα”. Με μπόι 1μ84, ο Ολλανδός διεθνής μέσος τα κάνει όλα: πιέζει, κόβει, μοιράζει ασίστ, σκοράρει, εκμεταλλεύεται κενούς χώρους, παίζει από περιοχή σε περιοχή. Στην Ολλανδία μέτρησε, από τα 18 ως τα 23 του, συνολικά 175 ματς και 41 γκολ με τη φανέλα του “Αίαντα”.

Τον Αύγουστο του 2020, όταν αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ όλα έδειχναν ότι αλλάζει επίπεδο. Η Γιουνάιτεντ ξόδεψε σχεδόν 40.000.000 ευρώ για την απόκτησή του. Έμοιαζε να πιστεύει -και ο Σόλσκιερ, τότε, επίσης- στις δυνατότητές του και στο μέλλον του. Και ο ίδιος, λογικά, θεώρησε ότι μια λαμπρή καριέρα ανοίγεται μπροστά του. Σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, ο Μπέεκ μοιάζει να μην είναι στα πλάνα. Πέρυσι είχε μόλις 19 εμφανίσεις στην Πρέμιερ, τις 15 απ’ αυτές, ως αλλαγή. Και στη φετινή σεζόν μόλις 2. Στην καλύτερή του ηλικία, αυτοί οι αριθμοί δείχνουν βάλτωμα, όχι πρόοδο.

Μάλλον σε αδιέξοδο θα βρεθεί ο παίκτης…

Το χειρότερο; Με τον Σόλσκιερ στον πάγκο, η κατάσταση δύσκολα φαίνεται να αλλάζει για τον ντε Μπέεκ. Ο ίδιος εξέφρασε -και λογικά- την επιθυμία να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Και, φυσικά, η Άρσεναλ θα αποτελούσε έναν πρώτης τάξεως σταθμό για τον ίδιο. Παρότι ούτε στο Λονδίνο είναι βέβαιο ότι θα αποκτούσε φανέλα βασικού, το γεγονός ότι ο Αρτέτα τον θέλει στην ομάδα, σημαίνει ότι σίγουρα θα έπαιρνε πιο πολλές ευκαιρίες.

Και η νύφη και ο γαμπρός μπορεί να θέλουν. Η… πεθερά, όμως; Για να φύγει ο ντε Μπέεκ το Γενάρη υπάρχουν δύο τινά: είτε τον δανείζει η Μάντσεστερ, είτε τον πουλάει. Όμως η Άρσεναλ δεν είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία. Είναι άμεση ανταγωνίστρια, αν μη τι άλλο, στη μάχη για την Ευρώπη, όπως μέχρις στιγμής εξελίσσονται τα πράγματα για τους δύο συλλόγους. Άρα ο δανεισμός είναι δύσκολο σενάριο.

Ούτε η αγορά είναι εύκολο πράγμα…

Σάμπως όμως η αγορά είναι εύκολο; Είπαμε: 40.000.000 ευρώ κόστισε μόλις πέρυσι ο Μπέεκ. Ο Αρτέτα θα πρέπει να θέλει όχι πολύ, αλλά…. πάαααρα πολύ τον παίκτη για να πειστεί η Άρσεναλ (αν μπορεί κιόλας…) να κάνει ανταγωνιστική προσφορά.

Με άλλα λόγια, μάλλον σε αδιέξοδο θα βρεθεί ο παίκτης. Σε ό,τι αφορά την Άρσεναλ, τουλάχιστον. Σε άλλη αγγλική ομάδα, χαμηλότερου βεληνεκούς ίσως δοθεί δανεικός. Ή, βέβαια, μπορεί απλώς να οπλιστεί με υπομονή. Ο Σόλσκιερ δεν κάθεται ακριβώς και σε τσιμεντένια καρέκλα στο Ολντ Τράφορντ.

Κάθε τόσο οι φήμες δίνουν και παίρνουν ότι θα αντικατασταθεί. Ο πιθανός νέος κόουτς ίσως δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον ντε Μπέεκ. Έναν παίκτη με αδιαμφισβήτητο ταλέντο, αλλά όχι και την απαραίτητη τύχη, μέχρι στιγμής, στην Αγγλία… Κι αυτό, παρότι ο ερχομός του στο Ολντ Τράφορντ έμοιαζε θριαμβικός…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ