Noble σημαίνει ευγενής. Και ο αρχηγός των "σφυριών", όχι μόνο παίκτης, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός της δε θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό επώνυμο. Είναι ο απόλυτος τζέντλεμαν των γηπέδων. Και για πρώτη φορά στη ζωή του κοντά σε μια μεγάλη διάκριση...

Ο “Mr West Ham” είναι κυριολεκτικά Νομπλ! Όταν ο Μαρκ Νομπλ είδε για πρώτη φορά το φως της ζωής, στις 8 Μαΐου του 1987 και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το “Άπτον Παρκ”, η Γουέστ Χαμ είχε ήδη 11 χρόνια να περάσει σε φάση ημιτελικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 1975-76, είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, απέναντι στην Άντερλεχτ. Δεν κατάφερε όμως να το κατακτήσει, όπως είχε κάνει το 1964-65, απέναντι στη Μόναχο 1860, στο Γουέμπλεϊ.

Γενικά, η ιστορική ομάδα, δεν είναι συνηθισμένη σε μεγάλες διακρίσεις, εντός ή εκτός χώρας. Τη χρονιά που γεννήθηκε ο Νομπλ τερμάτισε 3η στη μεγάλη κατηγορία. Είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της. Έχει πάρει 3 Κύπελλα, το τελευταίο το 1980. Το 2006 έφτασε στον τελικό του θεσμού και αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή της όλα αυτά τα χρόνια που ο Νομπλ είναι στην ομάδα. Και είναι πάρα πολλά…

Ο “κύριος Γουέστ Χαμ” που καθαρίζει τα αποδυτήρια των αντίπαλων ομάδων!

Από 15 χρονών στα “σφυριά”, ο Νομπλ έχει περάσει όλη του την καριέρα εκεί, σε καλές και κακές στιγμές. Έπαιξε δανεικός και σε Χαλ και Ίπσουιτς, από το Φλεβάρη ως το Νοέμβριο του 2006 κι αυτό ήταν όλο. Στα 20 του ήταν ήδη βασικός στην ομάδα. Και δε σκέφτηκε ποτέ να την αφήσει. Ούτε όταν έπεσε κατηγορία, το 2011. Η αφοσίωσή του του έχει χαρίσει το -επίσημο, απ’ την ομάδα- παρατσούκλι “Κύριος Γουέστ Χαμ”! Και όχι άδικα. Έχει δώσει μαζί της 545 παιχνίδια (62 γκολ και 61 ασίστ). Και αποτελεί το απόλυτο πρότυπο του ποδοσφαιριστή-τζέντλεμαν!

Μετά το νικηφόρο ματς απέναντι στη Λιόν, που φέρνει τη Γουέστ Χαμ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (παίζει με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 28 Απριλίου στο Λονδίνο και στις 5 Μαΐου εκτός), αυτή η φωτογραφία έκανε το γύρο όλων των ΜΜΕ.


Ο… όνομα και πράγμα “Ευγενής”, καθαρίζει τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων της Λιόν μετά το παιχνίδι. “Κι αυτό τα λέει όλα γι’ αυτόν τον άνθρωπο”, όντως. Διότι δεν το έκανε μόνον εκεί. Το κάνει σε κάθε εκτός έδρας ματς, σε ένδειξη σεβασμού για το προσωπικό της αντίπαλης ομάδας. Είναι ένα ποδοσφαιριστής-υπόδειγμα για την ομάδα του και όχι μόνο. Μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, ο φακός κατέγραψε τα δάκρυα χαράς του στα αποδυτήρια που, λίγο μετά, θα καθάριζε προσεκτικά…

Αν είναι να αποχωρήσει, αυτή είναι η πιο κατάλληλη σεζόν…

Στα 35 του πια και μετά από μια σειρά τραυματισμών τα τελευταία χρόνια, ο Νομπλ πιθανότατα θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της σεζόν. Αλλά μάλλον είναι η πιο κατάλληλη σεζόν γι’ αυτόν, για να πει το αντίο του. Η Γουέστ Χαμ εντυπωσιάζει στην Πρέμιερ εφέτος. Και βρίσκεται για τα καλά στη διεκδίκηση ενός σημαντικού τροπαίου.

 


Αν η Γουέστ Χαμ περάσει την Άϊντραχτ, θα βρει απέναντί της στον τελικό τους Ρέιντζερς ή τη Λειψία. Κι αν κατακτήσει τον τίτλο, αυτό θα σημαίνει έξοδο στα μεγάλα σαλόνια των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα, αλλά και για τον ίδιο, τον παίκτη-σύμβολο και πιο πιστό οπαδό της. Και, αν συμβεί; Ποιος ξέρει; Ίσως αντέξει μια σεζόν ακόμη, προκειμένου, ως γνήσιος ευγενής, να καθαρίσει τα αποδυτήρια φιλοξενουμένων των αντίπαλων ομάδων και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ότι το αξίζει, το αξίζει 100%!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ