Στα 74 του, ο αειθαλής Ρόι αντικατέστησε στην ομάδα τον... 70+ Κλαούντιο Ρανιέρι. Μεταξύ τους υπάρχουν κι άλλα τρία ονόματα... "πιτσιρικάδων" των πάγκων στην Αγγλία!

Ο Χότζον, η Γουότφορντ και τα… τιμημένα γηρατειά της Πρέμιερ! Τη μεγαλύτερη χαρά για την πρόσληψη, στα 74+ του αειθαλούς Ρόι από την ομάδα του Χέρτφορντσάιρ πρέπει να την έκανε αυτός ο… σαδιστικός παράφρων του ΔΝΤ, ο Πόλ Τόμσεν! Αυτός, μαζί με κάτι άλλα κουμάσια, εγχώρια και διεθνή επέμεναν ότι η… σύνταξη είναι μια ανοησία. Και ότι οι άνθρωποι πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. (Ο ίδιος, βέβαια, σταμάτησε τη “δουλειά” πριν κλείσει τα 65 με άγνωστο ποσόν -πάντως όχι της “Εθνικής Σύνταξης” όπως φαντάζεστε…)

Φυσικά, θα πείτε: μα, δεν τον τράβηξαν με το ζόρι τον Ρόι. Ο ίδιος είπε πέρυσι το Μάιο, όταν σώθηκε η Κρίσταλ Πάλας ότι θα αποσυρθεί. Αλλά είναι γλυκό, το πιοτό της προπονητικής. Κι έτσι, σε μια αλλαγή φρουράς που, αθροίζει πάνω από 144 χρόνια (!) ζωής,  ο 70 ετών και 3 μηνών Κλαούντιο Ρανιέρι, παραχώρησε τη θέση του στον πρεσβύτερο Χότζον. Η Γουότφορντ είναι η 23η ομάδα για τον Χότζον. Και η ηλικία του αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για ενεργό προπονητή στην Πρέμιερ. Να τα εκατοστήσει ευχόμαστε κι αν σώσει και την ομάδα, καλό θα είναι.

Ο Χότζον απειλείται μόνο απ’ τον Γουόρνοκ -αν βρει ομάδα στην Πρέμιερ

Ο απερχόμενος Ιταλός είναι ο νεώτερος στη λίστα με τους… “πιτσιρικάδες” των πάγκων της Πρέμιερ. Το ρεκόρ του Χότζον δύσκολα θα καταρριφθεί, όμως. Διότι, από τους άλλους 3 που συμπληρώνουν τη λίστα, μόνον ο Νιλ Γουόρνοκ δεν έχει ακόμη σταματήσει οριστικά να ασχολείται με το παιχνίδι. Οπότε, αν βρεθεί ομάδα της μεγάλης κατηγορίας να τον… δελεάσει, κανείς δεν ξέρει.

Ο Κλαούντιο, που γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου του 1951, ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής της Πρέμιερ. Αλλά ο Γουόρνοκ, που στις 21 Νοεμβρίου πέρυσι έφυγε από τη Μίντλεσμπρο ήταν ο γηραιότερος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι ο ρέκορντμαν των προβιβασμών ομάδων (έχει 8 συνολικά!). Ο Γουόρνοκ έχει γεννηθεί την 1η Δεκεμβρίου του 1948 και, εάν, ξαναλέμε, βρεθεί ομάδα της Πρέμιερ να τον προσλάβει απειλεί θεωρητικά και τον “πρωταθλητή” Χότζον που έχει γεννηθεί στις 9 Αυγούστου του 1947. Είναι, άλλωστε και ζωηρός!

Οι δύο εμβληματικοί “σερ”: Άλεξ Φέργκιουσον και Μπόμπι Ρόμπσον

Κι όσο για τους άλλους δύο της 5αδας (4αδας για την Πρέμιερ), είναι αμφότεροι δύο τεράστιες μορφές του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Γιουνάϊτεντ στις 19 Μαίου του 2013. Ήταν το 1.500ό παιχνίδι του στον πάγκο της ομάδας. Και το μόνο στο οποίο είδε αποτέλεσμα… 5-5! Σ’ εκείνο το ιστορικό ματς απέναντι στη Γουέστ Μπρομ, ο σερ Άλεξ, που έχει γεννηθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 1941, ήταν 71 ετών και 139 ημερών. Να τα χιλιάσει!

Για περίπου δύο μήνες και κάτι περισσότερο απ’ τον σερ Άλεξ, μετά από 71 χρόνια και 192 ημέρες ζωής ο εμβληματικός και επίσης σερ Μπόμπι Ρόμπσον κάθισε για τελευταια φορά στον πάγκο της Νιουκάστλ. Το παιχνιδι ήταν με την Άστον Βίλα και ήλθε 0-0. Ήταν 15 Μαϊου του 2004. Πέντε χρόνια μετά, στις 31 Ιουλίου του 2009, ο εικονικός σερ Μπόμπι πέθαινε από καρκίνο του πνεύμονα. Η Νιουκάστλ ήταν η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ που προπόνησε στη μακρά καριέρα του των 37 ετών στους πάγκους…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ