Ο Νταβίντ Ντε Χέα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Premier League

Ο Νταβίντ Ντε Χέα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στην Premier League. Ένας τερματοφύλακας ηγέτης. Μια κολώνα κάτω από τα δοκάρια των “κόκκινων διαβόλων”.

Αποκρούσεις άπιαστες, αλύγιστος κάτω από την πίεση. Όμως, ποιο το νόημα;

Ο Ντε Χέα γνωρίζει και ο ίδιος πως παίζει σε μια ομάδα με χιλιάδες προβλήματα. Σε ένα πρωτάθλημα που πιάνει 10, όμως η ομάδα του δέχεται διπλάσιες ευκαιρίες και το γκολ είναι αναπόφευκτο.

Ούτε η στατιστική δεν τον ευνοεί!

Επιτυχίες

Στον 11ο πλέον χρόνο του στην ομάδα, ο Νταβίντ δεν σκέφτεται να φύγει. Σε έξι σεζόν, ο φαν ντερ Σαρ πανηγύρισε 10 τρόπαια με την ομάδα, μεταξύ τους 4 πρωταθλήματα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ντε Χέα εφτά ως τώρα, αλλά μόλις ένα πρωτάθλημα κι ένα Γιουρόπα. Κι απ’ τα υπόλοιπα πέντε, τα τρία ήταν Community Shield.

Για το μήνα Ιανουάριο, ο Νταβίντ ντε Χέα έγινε ο πρώτος γκολκίπερ μετά από 6 ολόκληρα χρόνια που κερδίζει το βραβείο του “Παίκτη του Μήνα”, στην Πρέμιερ. Κι αυτό παρότι μόλις σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδι της Γιουνάιτεντ σ’ αυτό το διάστημα μπόρεσε και πήρε clean sheet.

Ο ίδιος ο Ντε Χέα δηλώνει ερωτευμένος με την ομάδα του:

«Γεννήθηκα στη Μαδρίτη, αλλά νιώθω πολίτης του Μάντσεστερ. Τέτοια είναι η σχέση μου με την πόλη και την ομάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.»

Είναι όμως όλο αυτό έρωτας ή ένα σύνδρομο της Στοκχόλμης; Είναι άλλωστε γνωστό πως παλαιότερα ο ΝτεΧέα έφτασε μια ανάσα από την Ρεάλ. Ποια θα ήταν η καριέρα του παίκτη αν είχε ακολουθήσει εκείνο το μονοπάτι; Ίσως τίτλοι; Μια χρυσή μπάλα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταλέντο του θα είχε αξιοποιηθεί καλύτερα.

Ίσως και όχι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ