Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ κάνει πράγματα και θαύματα εφέτος. Αλλά τι λέει για μια ομάδα του επιπέδου της να έχει καλύτερο ποδοσφαιριστή της τον... τερματοφύλακα; Όχι και πολλά καλά, έτσι δεν είναι;

Νταβίντ ντε Χέα: Το καμάρι και η… ντροπή της Γιουνάιτεντ! Ο Ισπανός γκολκίπερ, έκλεισε τα 31 του τον περασμένο Νοέμβριο. Αν και παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τα 18 του, έχει γνωρίσει μόνο δύο ομάδες στη ζωή του. Την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ. Κυρίως τη δεύτερη.

Λίγο μετά το Ευρωπαϊκό Κ21 του 2011, που κατέκτησε η Ισπανία, ο ντε Χέα πήγαινε στο Μάντσεστερ για να γεμίσει πολύ μεγάλα παπούτσια. Αυτά του Έντβιν φαν ντε Σαρ, που για έξι χρόνια ήταν ο βασικός και αναντικατάστατος γκολκίπερ της.

Μόνο… μπακότερμα δεν παίζει πια ο ντε Χέα

Στον 11ο πλέον χρόνο του στην ομάδα, ο Νταβίντ συμπλήρωσε πια συνολικά 469 ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Σε έξι σεζόν, ο φαν ντερ Σαρ πανηγύρισε 10 τρόπαια με την ομάδα, μεταξύ τους 4 πρωταθλήματα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ντε Χέα εφτά ως τώρα, αλλά μόλις ένα πρωτάθλημα κι ένα Γιουρόπα. Κι απ’ τα υπόλοιπα πέντε, τα τρία ήταν Community Shield.

Με πολύ μικρά διαστήματα κακής απόδοσης -το πιο χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19- ο ντε Χέα αποτελεί κατά κανόνα σημείο αναφοράς για την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Αλλά ειδικά εφέτος αποτελεί το μοναδικό σημείο… καλής αναφοράς. Για να το πούμε πιο απλά, ο άνθρωπος μόνο… μπακότερμα δεν παίζει!

Για το μήνα Ιανουάριο, ο Νταβίντ ντε Χέα έγινε ο πρώτος γκολκίπερ μετά από 6 ολόκληρα χρόνια που κερδίζει το βραβείο του “Παίκτη του Μήνα”, στην Πρέμιερ. Κι αυτό παρότι μόλις σε ένα από τα τέσσερα παιχνίδι της Γιουνάιτεντ σ’ αυτό το διάστημα μπόρεσε και πήρε clean sheet.

Τώρα, ένα κι ένα κάνουν δύο, ΟΚ; Ένας γκολκίπερ που ψηφίζεται κορυφαίος παίκτης του μήνα ενώ έχει δεχθεί 4 γκολ στο 75% των αγώνων που έδωσε πρέπει να έχει κάνει… παπάδες, έτσι δεν είναι; Έτσι ακριβώς!

Σφυροκόπημα-ρεκόρ στα Big5!

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Πρέμιερ, ο ντε Χέα, στα ματς με Γουλβς (0-1), Άστον Βίλα (2-2), Μπρέντφορντ (1-3)  και Γουεστ Χαμ (1-0), έκανε… 22 σημαντικές αποκρούσεις! Δηλαδή μία κάθε περίπου ένα αγωνιστικό 15λεπτο! Συγχρόνως, με βάση τα xGoals έσωσε 3 “σίγουρα” γκολ αντιπάλων.

Δικαίως είναι το καμάρι της Γιουνάιτεντ, λοιπόν. Συγχρόνως όμως είναι και η μεγάλη ντροπή της. Το μήνα Γενάρη, καμία άλλη ομάδα των Big5 πρωταθλημάτων δεν υποχρέωσε τον γκολκίπερ της να αντέξει σε τέτοιο “σφυροκόπημα”. Πρόκειται για ένα ακόμη φετινό “κατόρθωμα” μιας ομάδας που μοιάζει να μη βρίσκει “περπατησιά”, με τίποτε.

Με άμυνα αξίας 200.000.000 ευρώ, ήρωας ο ντε Χέα

Με 38 βαθμούς σε 22 ματς, η Γιουνάϊτεντ έχει 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στα χαρτιά, η άμυνα της ομάδας έχει αξία πάνω από 200.000.000 ευρώ. Μαγκουάιρ και Βαράν μόνο κόστισαν 127.000.000! Και η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί ως τώρα 30 γκολ. Κι αν δε ήταν ο ντε Χέα, που η αξία του είναι στα 18.000.000, ποιος ξέρει τι θα μετρούσε τώρα το κοντέρ…

Στον ίδιο τον ντε Χέα, λοιπόν, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ο προηγούμενος γκολκίπερ-παίκτης του μήνα για το πρωτάθλημα ήταν ο Φρέιζερ Φόρστερ, της Σαουθάμπτον. Μιας μικρομεσαίας ομάδας που κάθε χρόνο έχει ως πρώτο μέλημα να σώσει την κατηγορία. Το να την κερδίζει τώρα ο τερματοφύλακας της Μάνστεστερ λέει, λοιπόν, πάρα πολλά. Και κανένα δεν είναι καλό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ