Ο Σάντιο Μανε μπορεί να είναι ο πιο ταπεινός παίκτης στον κόσμο. Ο σούπερ σταρ του Λίβερπουλ διατηρούσε πάντα τα πόδια του στο έδαφος από το ντεμπούτο του στο ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί δεν ξεχνά ποτέ από πού προέρχεται και τι έχει βιώσει. Ένιωσε πείνα, σε πολύ μικρή ηλικία εργάστηκε στα χωράφια στη Σενεγάλη και […]

Ο Σάντιο Μανε μπορεί να είναι ο πιο ταπεινός παίκτης στον κόσμο. Ο σούπερ σταρ του Λίβερπουλ διατηρούσε πάντα τα πόδια του στο έδαφος από το ντεμπούτο του στο ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί δεν ξεχνά ποτέ από πού προέρχεται και τι έχει βιώσει. Ένιωσε πείνα, σε πολύ μικρή ηλικία εργάστηκε στα χωράφια στη Σενεγάλη και δεν είχε την ευκαιρία να πάει στο σχολείο.

“Γιατί θα χρειαζόμουν 10 Ferrari, 20 ρολόγια με διαμάντια και 2 ιδιωτικά τζετ;”

«Αναρωτιέμαι, γιατί να θέλω 10 Ferrari, 20 ρολόγια με διαμάντια και πολλά ταξίδια με ιδιωτικά αεροπλάνα; Τι θα ωφελήσουν εμένα και τον κόσμο; Εγώ ήμουν πεινασμένος, δούλεψα σκληρά, επέζησα από τους πολέμους, έπαιζα ξυπόλυτος ποδόσφαιρο, δεν είχα παιδικά παιχνίδια και πολλά άλλα πράγματα.

Ωστόσο σήμερα μ’ αυτά που κερδίζω χάρη στο ποδόσφαιρο, μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Έχω χτίσει σχολεία, ένα αθλητικό στάδιο, παρέχουμε ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα σε ανθρώπους φτωχούς στη Σενεγάλη συμβάλλοντας όπως μπορούμε στην οικονομική τους ενίσχυση.

Δεν χρειάζεται να καυχιέμαι ότι έχω πολυτελή αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, ταξίδια με αεροπλάνα, χρειάζομαι λιγότερα από αυτά που μου έδωσε η ζωή».

Liverpool's Sadio Mané proud of Ballon d'Or recognition - AS.com

Έτσι τώρα που λάμπει με τους κόκκινους και κερδίζει πολλά χρήματα, δεν είναι επιλογή για αυτόν να επιδεικνύει κοσμήματα και πολυτελή αυτοκίνητα. Ο Μάνε επενδύει τα χρήματά του στην οικοδόμηση σχολείων και βοηθά εξαιρετικά φτωχούς ανθρώπους.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο Σάντιο Μανε γνωρίζει την πραγματική αξία του χρήματος.

Mane: 'Why would I want 10 Ferraris, when I can help my people' - Tribuna.com

«Δεν υπήρχε νοσοκομείο όταν πέθανε ο πατέρας μου…»

Ο πατέρας μου πέθανε αβοήθητος, επειδή δεν υπήρχε νοσοκομείο στο χωριό μου.” Μια συγκινητική ιστορία που άλλαξε για πάντα τον τρόπο σκέψης του Σάντιο Μανέ. Ενός ανθρώπου με ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ!

Ο Σάντιο Μανέ είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής, αλλά είναι επίσης ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είναι ακόμα πολύ δεμένος με τους ανθρώπους του χωριού του, Bambali, μέχρι σήμερα, δωρίζοντας τακτικά χρήματα ποσά και βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη.

Έφτιαξε επίσης ένα νοσοκομείο εκεί πληρώνοντας μόνος του όλο το κόστος κατασκευής. Ο λόγος για την κατασκευή αυτού του κτηρίου είναι βαθιά συγκινητικός. Το 1999, όταν ο Σάντιο ήταν μόλις επτά ετών, ο πατέρας του αρρώστησε. Λίγο, καιρό αργότερα η κατάσταση του χειροτέρεψε από  την ασθένειά του επειδή δεν υπήρχε νοσοκομείο στο χωριό όπου ζούσαν. Και τελικά πέθανε αβοήθητος.

«Όταν ήμουν 7 ετών ο αδερφός μου ήρθε μια μέρα και είπε “ο πατέρας μας πέθανε”. Είχε έναν πόνο στο στομάχι και δεν υπήρχε νοσοκομείο τότε για να πάει. Πήγε σε ένα ιατρείο σε ένα άλλο χωριό κι εκεί πέθανε… Είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έφτιαξα το νοσοκομείο στο χωριό που μεγάλωσα…» 

Σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, το χωρίο του Bambali έλαβε την πλήρη χρηματοδότηση για την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου της από το δικό της παιδί. Τον Σάντιο Μανέ. Ένας άνθρωπος με χρυσή καρδιά

Σεβασμός.

Σαντιό Μανέ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ