Στην Ίντερ ο Βέλγος έγινε πραγματικά ένας killer που ζήλεψαν όλοι. Εκείνος ζήλεψε... Τσέλσι ξανά. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Τι; Κολοκυθόπιτα; Όχι δα.. Ό,τι του έμαθαν στο Μιλάνο και μόνο! Ή όχι;

Λουκάκου: Είσαι ό,τι τρώς και… όσα βάζεις! Στις 13 του Μάη μήνα, ο Ρομέλου θα κλείσει τα 29 του χρόνια. Αλλά δε θέλει να φέρει στη μνήμη του τον καιρό που έκλεινε τα 26 του. Μετά από μια καλή περίοδο στην Άντερλεχτ, το 2009-11 και μια εξίσου καλή στην Έβερτον (2013-17), ο Λουκάκου κάνει το άλμα στη Μάνστεστερ.

Αλλά τα δυο του χρόνια εκεί χαρακτηρίζονται από δύο κυρίως πράγματα. 1ον: Δε βάζει όσα γκολ θέλει η ομάδα να δει από ‘κείνον -ΟΚ, μπορεί να ήθελε και υπερβολικά πολλά- και, 2ον: Βάζει… κιλά. Όταν στις 9 Αυγούστου του 2019 δίνει παρών στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ, φυσικά, τον ζυγίζουν. Και… το μάτι τους γυρίζει ολίγον τι.

Ο Ρομέλου, βλέπετε, είναι όντως ψηλό παιδί, 1μ91. Και είναι και μυώδης από τη φύση του. Αλλά τα… 104 (!) κιλά που βλέπει ο Αντόνιο Κόντε στη ζυγαριά είναι εξωφρενικό νούμερο. Το έργο της μεταμόρφωσης αναλαμβάνει ο διατροφολόγος της ομάδας, Το όνομά του; Ματέο Πιντσέλα.

Ο Πιντσέλα και το “μαγικό” του πρόγραμμα

Ο Πιντσέλα είναι πολύ γνωστός στην Ιταλία. Πρώην παίκτης του ράγκμπι, που είναι δημοφιλές σπορ στη χώρα, ο Ματέο σπούδασε και κλινικός διαιτολόγος. Η προσέγγισή του στο θέμα της διατροφής των ποδοσφαιριστών της Ίντερ είναι πρωτοποριακή.

Σε συνεργασία με τους παίκτες και με βάση ένα πλήθος ιατρικών εξετάσεων και εργοφυσιολογικών μετρήσεων τους φτιάχνει εξατομικευμένα προγράμματα δίαιτας. Το ίδιο κάνει και με τον Λουκάκου.

Σε χρόνο ρεκόρ, ο παίκτης χάνει τα περιττά κιλά και αυξάνει ακόμη περισσσότερο την ήδη εντυπωσιακή μυική του μάζα. “Νταμάρι” μέσα στο γήπεδο, η μεταμόρφωσή του γρήγορα τον φέρνει και στην καλύτερη φόρμα και αποτελεσματικότητα της καριέρας του μέχρι σήμερα. Στα δύο του χρόνια στην Ίντερ, ο Λουκάκου πετυχαίνει συνολικά 64 γκολ σε 95 ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Η δίαιτα που μάλλον… ξέχασε ξανά στην Τσέλσι

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έχει παίξει ο Πιντσέλα και οι οδηγίες του. Ποιες είναι αυτές; Πολλή σαλάτα και μπόλικα ψάρια, συμπλήρωμα καρνιτίνης, πολύ στήθος κοτόπουλου, noodles. “Από τότε που τρώω έτσι, αισθάνομαι καλύτερα στο γήπεδο”, έχει πει ο ίδιος. Τρώει επίσης πολλές γλυκοπατάτες και μαύρο ρύζι, αλλά αποφεύγει τα ζυμαρικά. Μόνο την ημέρα πριν και μετά από τα παιχνίδια κάνει υπέρβαση στους υδατάνθρακες, με το γεύμα του μετά τα ματς να είναι… δύο πακέτα νιόκι!

“Είμαι πιο γρήγορος, καλύτερος σε όλα. Και νοιώθω σε άλλο επίπεδο, σωματικά και ψυχικά”, είχε πει μετά την πρώτη του σεζόν με την Ίντερ. Την επόμενη πήρε και τίτλο! Γιατί μετά τον έπιασε να… φύγει, κανείς δεν ξέρει. Πάντως, αν κρίνει κανείς κι από τα μόλις 10 γκολ σε 28 παιχνίδια ως τώρα με την Τσέλσι, μάλλον άρχισε ξανά την… “αγγλική” διατροφή του Μάντσεστερ και όχι αυτήν της Ίντερ…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τσέλσι

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ