Η πιο "χυπητή" αδυναμία των Reds -και μάλλον η μόνη, μετά την επιστροφή του Φαν Ντάικ- είναι το δεξιό άκρο της άμυνας, όπου υπάρχει μόνον ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Φαίνεται, όμως, ότι καταλήγουν στον παίκτη που θα λύσει το πρόβλημα. Και είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο μέλλον...

Λίβερπουλ: Βρήκε… “Τσιμίκα” για τα δεξιά ο Κλοπ! Η προσθήκη του Κώστα Τσιμίκα στο ρόστερ των Reds έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα. Ο Άντριου Ρόμπερτσον είναι ένα από τα κορυφαία αριστερά μπακ στον κόσμο. Αλλλά δεν είναι… βιονικός, φυσικά. Τη σεζόν “προσαρμογής” του Έλληνα αμυντικού, το 2020-21, ο Σκοτζέζος έγραψε 50 ματς και 4.319 αγωνιστικά λεπτά στην ομάδα! Την αμέσως προηγούμενη, σχεδόν τα ίδια: 49 ματς και 4.242 λεπτά. Αλλά εφέτος έχει, επιτέλους, βρει πολύτιμες “ανάσες” και απαραίτητη ξεκούραση λόγω του Έλληνα διεθνή.

Τα σχεδόν 1.500 αγωνιστικά λεπτά του Τσιμίκα ως τώρα, σε συνολικά 21 ματς, έχουν βοηθήσει τον 28χρονο (τα έκλεισε στις 11 Μαρτίου) Ρόμπερτσον να αποφύγει την εξάντληση, αλλά και -πολύ σημαντικότερο- τυχόν τραυματισμούς, κυρίως μυικούς, που έρχονται αναπόφευκτα μετά από τόση φόρτιση. Αντίθετα, δεξιά υπάρχει μόνο ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 24 (γεν. 7/10/1998), ο διεθνής αμυντικός κάνει, ειδικά εφέτος, μια απίστευτη σεζόν, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Έχει 2 γκολ και… 18 ασίστ (!) σε συνολικά 41 ματς και 3.665 αγωνιστικά λεπτά.

O “Τσιμίκας” από δεξιά λέγεται Κόλιν Ράμσεϊ

Όμως σε επίπεδο Λίβερπουλ, που Μάιο μήνα είναι ακόμη φουλ “μέσα” σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι σώφρον να… “τρέμει” ο Κλοπ μήπως δεν τον έχει στη διάθεσή του. Είτε λογω τραυματισμού είτε λόγω τιμωρίας. Αξιόπιστο back-up του Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν υπάρχει και ο Γερμανός ψάχνει εδώ και καιρό να βρει τέτοιον. Έναν “Τσιμίκα” από τα δεξιά, δηλαδή.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αγγλία, ο παίκτης αυτός βρέθηκε. Και το όνομά του είναι Κάλβιν Ράμσεϊ. Ο Ράμσεϊ είναι ούτε 19 ακόμη (γεν. 31/07/2003), αλλά έχει κάνει εφέτος μια σπουδαία χρονιά στην Αμπερντίν. Προϊόν των Ακαδημιών της ομάδας, ο Σκοτσέζος έχει εφέτος γράψει 33 ματς συνολικά, με απολογισμό 1 γκολ και 9 ασίστ. Και, το κυριότερο, ταιριάζει πολύ στα χαρακτηριστικά του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Στα χέρια του Κλοπ ξέρει ότι μπορεί να φτάσει σε τοπ επίπεδο…

Ο Ράμσεϊ είναι δεξιός μπακ, αλλά παίζει άνετα και δεξιός χαφ, κάτι που σημαίνει ότι, όπως και ο Άγγλος, μπορεί επίσης να συμμετέχει στην επιθετική ανάπτυξη της Λίβερπουλ με βάση την αγωνιστική τακτική του Γιούργκεν Κλοπ. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο, πολύ μαχητικός και πεισματάρης στο γήπεδο και με μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, παρά την ηλικία του.

Η Αμπερντίν, λένε τα ρεπορτάζ, ζητά περί τα 3.500.000 ευρώ για την παραχώρησή του, ποσό που, φυσικά, μπορεί άνετα να καλύψει η Λίβερπουλ. Για τον Ράμσεϊ ενδιαφέρεται και η Λιντς. Αλλά επιθυμία του παίκτη προφανώς και είναι οι Reds, παρότι ξέρει ότι θα είναι στη “σκιά” του Αλεξάντερ-Άρνολντ και δε θα πάρει τόσα παιχνίδια στα πόδια του. Στην ηλικία του, ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το να βρεθεί σ’ έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Και, φυσικά, να “μεγαλώσει” ποδοσφαιρικά υπό τις οδηγίες του Κλοπ που (και με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ) έχει αποδείξει ότι κάνει σπουδαία δουλειά με ταλαντούχους παίκτς που, στα χέρια του, φτάνουν να γίνουν ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές με μεγάλο μέλλον -και μεγάλη αξία

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ