Λίβερπουλ: Μέσα σ’ όλα, μετά από 27 χρόνια! Τη μαγική σεζόν του 1983-84 θυμούνται -και, δικαίως… χαίρονται!- εφέτος οι Reds. Εκείνη τη σεζόν, η Πρωτοχρονιά τους είχε βρει μέσα  σε όλες τις διοργανώσεις της εποχής. Φυσικά στη μεγάλη κατηγορία -όπου ήταν ήδη πρωταθλητές για δυο χρονιές σερί και για έβδομη φορά μέσα στη δεκαετία! Αλλά […]

Λίβερπουλ: Μέσα σ’ όλα, μετά από 27 χρόνια! Τη μαγική σεζόν του 1983-84 θυμούνται -και, δικαίως… χαίρονται!- εφέτος οι Reds. Εκείνη τη σεζόν, η Πρωτοχρονιά τους είχε βρει μέσα  σε όλες τις διοργανώσεις της εποχής. Φυσικά στη μεγάλη κατηγορία -όπου ήταν ήδη πρωταθλητές για δυο χρονιές σερί και για έβδομη φορά μέσα στη δεκαετία! Αλλά και στο Κύπελλο Αγγλίας και στο Λιγκ Καπ και, βέβαια, στο τότε Πρωταθλητριών.

Η ομαδάρα εκείνης της χρονιάς, με προπονητή το “γερόλυκο” Τζο Φάγκαν, είχε ονόματα να σου πέφτει το σαγόνι: Μπρους Γκρόμπελαρ, Φιλ Νιλ, Άλαν Κένεντι, Ρόνι Γουίλαν, Άλαν Χάνσεν, Κρεγκ Τζόνστον. Και, βέβαια, Κένι Νταλγκλίς Γκρέιαμ Σούνες και Ίαν Ρας. Ειδικά ο Ουαλός ήταν κανονικό οπλοπολυβόλο (και) εκείνη τη χρονιά. Το “Φάντασμα” πέτυχε… 47 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Και το τέλος της σεζόν έβρισκε τη Λίβερπουλ πρωταθλήτρια, Κυπελλούχο στο Λιγκ Καπ και Πρωταθλήτρια Ευρώπης (απέναντι στη Ρόμα, με 1-1 στην κανονική διάρκεια και χαμένα πέναλτι από Κόντι και Γκρατσιάνι για τους Ιταλούς)!

Μετά από 27 χρόνια, ξανά σε τέσσερις διοργανώσεις το Γενάρη!

Σε λίγες μέρες, ξημερώνει το 2022. Και για πρώτη φορά από το Γενάρη του “μαγικού” 1984, η Λίβερπουλ είναι ξανά “μέσα” σε 4 διοργανώσεις, με καλές πιθανότητες να τις κατακτήσει όλες! Είναι 2η στο πρωτάθλημα με 41 βαθμούς. Απέχει δύο νίκες από τη Σίτι, αλλά έχει κι ένα ματς λιγότερο. Και, για να μην το ξεχνάμε, έχει κι έναν “Ίαν Ρας” της εποχής μας. Τον απίθανο Μοχάμεντ Σαλάχ, που σκοράρει ακατάπαυστα ως τώρα…

Η Λίβερπουλ συνεχίζει και στο Κύπελλο. Υποδέχεται τη Σριούσμπερι, στις 9 Ιανουαρίου για τον τρίτο γύρο. Και, φυσικά συνεχίζει και στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου, μάλιστα, προκρίθηκε με 6Χ6 νίκες. Και μάλιστα σε όμιλο με Μίλαν, Ατλέτικο και Πόρτο. Είχε και την τρίτη καλύτερη διαφορά τερμάτων (+11, όσα και η Ρεάλ), πίσω από Μπάγερν (+19)  και Άγιαξ (+15). Στη φάση των 16, θυμίζουμε, κληρώθηκε με την Ίντερ -πρώτο ματς στο Μιλάνο.

Και στο Λιγκ Καπ με τα “δεύτερα” που είχαν ψυχάρα!

“Παραδόξως”, συνεχίζει και στο Λιγκ Καπ. Και λέμε παραδόξως διότι ο Κλοπ έδειχνε να μην υπολογίζει καθόλου το θεσμό. Απέναντι στη Λέστερ κατέβασε αναπληρωματική ενδεκάδα και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς. Όμως τα… “δεύτερα” έδειξαν ψυχή και… πνεύμα Άνφιλντ! Το ματς έληξε 3-3 και στα πέναλτι ήλθε και η πρόκριση.

Κάθε τίτλος είναι επιθυμητός για μια Λίβερπουλ!

Στα ημιτελικά και του Λιγκ Καπ (για την ακρίβεια “Καραμπάο Καπ”, για λόγους σπόνσορινγκ), λοιπόν, οι Reds. Στις 6 Ιανουαρίου, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ενώ μια μέρα νωρίτερα η Τσέλσι υποδέχεται την Τότεναμ. Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις μέσα στη σεζόν, ο Κλοπ είναι λογικό να θέλει να ξεκουράζει βασικούς. Και να μην υπολογίζει, φερ’ ειπείν, το Τσάμπιονς Λιγκ όπως το Καραμπάο Καπ. Αλλά, κάθε τίτλος είναι επιθυμητός για μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ. Τώρα, είτε τον πάρει με τα πρώτα ή με τα “δεύτερα”, αυτό είναι άλλο θέμα. Όπως πάει και με… τα τρίτα μπορεί να τον πάρει, που λέει ο λόγος…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ