Σε μια ομάδα που έχει χάσει αυγά και πασχάλια εφέτος, ο μοναδικός CR7 είναι, στα 37,5 χρόνια του, σα φάρος που οδηγεί τη Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στο αστείρευτο ταλέντο και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Απλώς, respect! Τι άλλο; Στις 12 Αυγούστου του 2003, ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν ακριβώς 18,5 χρονών. Ζήτησε από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τη φανέλα με το Νο28, όπως είχε και στη Σπόρτινγκ. Αλλά ο Φέργκιουσον είχε μόλις αποφασίσει να δώσει η ομάδα 15.000.000 ευρώ για την απόκτησή του. Τον θεωρούσε τον καλύτερο παίκτη που είχε ποτέ δει σε τέτοια ηλικία. Και για να του δώσει έξτρα κίνητρο, του “δωρίζει” τη φανέλα με το 7. Την “ιερή” φανέλα του Τζορτζ Μπεστ, δηλαδή.

Ο ίδιος ο μακαρίτης είπε λίγο πριν από το θανατό του, το 2005: “Για πολλούς παίκτες έχουν πει: ‘Αυτός είναι ο νέος Τζορτζ Μπεστ’. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η σύγκριση με τιμά”. Κι όσο για τον Φέργκιουσον, ο Ρονάλντο έχει πει πολλές φορές ότι είναι ο ποδοσφαιρικός του πατέρας. Τον τίμησε ως τέλειος γιος! Σε 292 εμφανίσεις του με την ομάδα, στο πρώτο πέρασμά του, ως το 2009, ο Ρονάλντο πέτυχε 118 γκολ και είχε και 68 ασίστ! Πήρε μαζί της τα πάντα. Και έγινε λατρευτός όσο λίγοι.

Εξίσου σημαντικός στα… διπλά του, πλέον χρόνια!

Στην επιστροφή του, πέρυσι το καλοκαίρι ο CR7 ήταν πια σχεδόν ακριβώς στα διπλάσια χρόνια του, 36,5. Όλοι χάρηκαν που τον ξαναείδαν με το Νο7 στην πλάτη και το έμβλημα με τον κόκκινο διαβολάκο στο στήθος. Αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, ποιος θα έλεγε ειλικρινά τότε, ότι, λίγους μήνες μετά, στο δρόμο για τα 37,5, ο Ρονάλντο θα ήταν τόσο σημαντικός για τη Γιουνάιτεντ και σ’ αυτό το πέρασμά του από το Μάντσεστερ;

Ο άνθρωπος, απλά δεν υπάρχει. Δεν είναι μόνο ότι παλεύει, τρέχει και σκοράρει λες και είναι ακόμη εκείνο το, τότε, σχεδόν αμούστακο παιδί. Ούτε μόνον ότι έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Αγουέρο, το 2019 -και ο έκτος στην ιστορία της Πρέμιερ, αλλά και ο πρώτος, ever για τη Γιουνάιτεντ– που πετυχαίνει τρία γκολ σε δύο συνεχόμενα ματς εντός έδρας…

60 χατ-τρικ, με τα 30 απ’ αυτά… μετά τα 30 του!

Δεν είναι καν το γεγονός ότι έφτασε τα 60 (!) χατ-τρικ στην καριέρα του (με τα 30, μάλιστα, να τα πετυχαίνει μετά τα 30 του χρόνια!). Βέβαια, παρότι ο Ρονάλντο έχει συνηθίσει τους πάντες να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα 180 γκολ σε 60 ματς είναι, όντως, κάτι που προκαλεί δέος.

Όμως, ούτε αυτό είναι που κάνει τους φίλους της Γιουνάιτεντ να (ξανα)πίνουν νερό στ’ ονομά του. Με 15 γκολ και 3 ασίστ, ως τώρα, στην Πρέμιερ, ο Κριστιάνο υπογράφει προσωπικά πάνω από το 1/3 των γκολ της ομάδας (52) στο πρωτάθλημα, αλλά και… 12 από τους 54 βαθμούς της. Έξι έχει πάρει μόνο από τη Νόριτς (0-1 και 3-0), άλλους 3 από την Τότεναμ, στο προηγούμενο χατ τρικ του, δικά του ήταν και το 2-1, όπως και το τελικό 3-2 με την Άρσεναλ.

Έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ; Υπογραφή: CR7

Και όλα τα πιο πάνω είναι, φυσικά, εξαιρετικά σημαντικά. Ο βασικότερος λόγος, όμως, που ο CR7 είναι ξανά σύνθημα στο Όλντ Τράφορντ δεν έχει να κάνει με το πόσα, αλλά με το πώς! Σε μια ομάδα τελείως ανερμάτιστη εφέτος και σε ηλικία που άλλοι ποδοσφαιριστές… κολλούν τα τελευταία τους ένσημα σε τίποτε Αμερικές ή Κίνες, ο Ρονάλντο είναι, απλώς, υπόδειγμα.




Πλάι στο αστείρευτο ταλέντο του, είναι κυρίως ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του, που τον κάνει “φάρο” μέσα στο γήπεδο για τους συμπαίκτες του. Η απίθανη παρουσία του σε τέτοια ηλικία τους δίνει ένα παράδειγμα που δε μπορούν να αγνοήσουν. Είναι σα να τους παίρνει απ’ το χέρι και να τους λέει:

“Ξυπνήστε! Είμαστε η Γιουνάιτεντ. Και έχουμε υποχρέωση να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί ανήκουμε. Και εκεί θα πάμε!”. Αν το καταφέρουν, σ’ εκείνον θα το χρωστούν περισσότερο απ’ όλους. Στον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Στον ένα και μοναδικό CR7!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Legends

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κριστιάνο Ρονάλντο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ