Ο Φιλίπε είναι παίκτης ψυχολογίας. Στη Βαρκελώνη, ήταν φανερό, η όλη κατάσταση δεν τον ευνόησε. Αλλά ούτε κι ο ίδιος ευνόησε τον εαυτό του. Με το φιλαράκι του, τον Τζέραρντ, όμως, λάμπει ήδη στην Άστον Βίλα

Κουτίνιο: Άστον (Βίλα) να… ξαναμαγεύει! Τα λέγαμε, όταν ξαναπάτησε πόδι στην Αγγλία, δεν τα λέγαμε; Ο “μικρός μάγος”, ο αγαπημένος “The Kid” της Λίβερπουλ είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων -πόσο μάλιστα Βραζιλιάνων- που… λατρεύουν το κλίμα της Μεγάλης Βρετανίας. Εντάξει. Για να μη λέμε και υπερβολές, όχι το κλίμα αυτό καθαυτό. Τις βροχές, τη μουντάδα, το γκρίζο ουρανό. Το ποδοσφαιρικό κλίμα.

Στα αγγλικά γήπεδα ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος, που βαδίζει πια στα 30, νοιώθει στο σπίτι του. Ένα σπίτι που μάλλον δεν έπρεπε να αφήσει, περίπου τέτοιον καιρό, πριν από 4 χρόνια. Τα 145.000.000 ευρώ της Μπάρτσα (150, στο σύνολο), εκείνη την εποχή, αποτελούν ακόμη το τρίτο μεγαλύτερο ποσό μεταγραφής όλων των εποχών, πίσω από Νεϊμάρ και Εμπαπέ.

Ένας κλασικός παίκτης ψυχολογίας που θέλει το χειρισμό του…

Ήταν, όντως, ένα πολύ βαρύ ποσόν. Τόσο που μάλλον έκανε και τα πόδια του Κουτίνιο βαριά σα μολύβι. Ή χρυσό, αν θέλετε. Κλασικός παίκτης ψυχολογίας, ο Βραζιλιάνος μάλλον δεν έχει το χαρακτήρα, π.χ. ενός Ζλάταν, ή ενός Κριστιάνο Ρονάλντο. Ξέρετε: Και με αλεξίπτωτο να κατέβω στο γήπεδο, παίζω χωρίς προθέρμανση, καν. Είναι θέμα χαρακτήρα.

Δεν είναι ότι του λείπει το τσαγανό ή η θέληση. Όπως και πολλοί άλλοι παίκτες, ο Κουτίνιο θέλει τον ειδικό χειρισμό του, αλλά στη Βαρκελώνη δεν τον είχε. Μπορεί να μην υπήρχε το περιθώριο ή η διάθεση. Πολλά μπορεί υπάρχουν στην υπόθεση. Με τα “μπορεί” και τα “εάν”, όμως, δε βγάζεις άκρη.

Άκρη βγαίνει τώρα. Στο παρόν. Στο Βίλα Παρκ. Εκεί όπου βρίσκεται πια ο Φιλίπε, αφού πρώτα μείωσε τις απολαβές του προκειμένου να τον δώσει η Μπάρτσα και να τον αντέξει οικονομικά η Βίλα. Ο “μικρός” θέλει να παίξει. Θέλει να κερδίσει ξανά και τη θέση του στην Εθνική, ώστε να είναι παρών στο Κατάρ. Πάνω απ’ όλα, όμως, είπαμε: Θέλει… το χειρισμό του.

Ο Τζέραρντ πατάει ένα ένα τα σωστά “κουμπιά” του…

Ο Στίβεν Τζέραρντ τον γνωρίζει καλά, από τη Λίβερπουλ. Κι όπως όλα δείχνουν γνωρίζει και τα “κουμπιά” του. Και τα πατάει ένα ένα. Στη θέση που του πάει καλύτερα απ’ όλες, αυτή του μεσοεπιθετικού -και όχι του εξτρέμ- ο Φιλίπε συμπλήρωσε 174 λεπτά στην Πρέμιερ. Σε 3 ματς. Και σ’ αυτά έχει ήδη προλάβει να βάλει δύο γκολ και να δώσει δύο ασίστ, στα ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Squawka Football (@squawkafootball)


Δηλαδή, σε 3 ματς -και όχι 90λεπτα κιόλας, όλα- ο Κουτίνιο έχει πετύχει όσα γκολ έβαλε στο πρώτο μισό της σεζόν σε 16 ματς και 608 αγωνιστικά λεπτά σε Λα Λίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ. Και έχει και δύο ασίστ, έναντι καμίας με τη Μπάρτσα. Έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ απ’ όσα είναι τα παιχνίδια του, όπως σημειώνει και το ποστ.

Στη Βίλα ξυπνά ξανά ο “Μικρός Μάγος”…

Ο Στίβεν Τζέραρντ, φυσικά, έχει μόνο καλά λόγια να πει. “Αν σε κάποιον δεν αρέσουν όσα βλέπει στο γήπεδο από τον Φιλίπε, πρέπει να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο”, ήταν τα λόγια του. Ο πρώην συμπαίκτης του ξέρει ότι ο Κουτίνιο πρέπει να είναι ελεύθερος από τακτικές στο γήπεδο, Έτσι βγάζει την ποδοσφαιρική του μαγεία.

Του έχει δώσει αυτό το “ελευθέρας”  και ήδη βλέπει κέρδη απ’ αυτή την επιλογή. Κέρδος, όμως, υπάρχει -και μάλιστα μεγάλο- και για τον Κουτίνιο. Η τετραετία του στη Βαρκελώνη τον πήγε πίσω στην καριέρα του, αν και πήγε εκεί στην καλύτερή του ποδοσφαιρική ηλικία. Έχει όμως αρκετά χρόνια μπάλας στα πόδια του ακόμη. Πρέπει να τα χαρεί, όπως κι εμείς πρέπει να τον χαρούμε -και με τη Βραζιλία, στο Κατάρ. Στα καλά του, είναι όντως μαγευτικός…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ