Αναμέτρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Γουέμπλεϊ, μεταξύ Νότιγχαμ και Χάντερσφιλντ. Για μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Premier League. 

Αναμέτρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Γουέμπλεϊ, μεταξύ Νότιγχαμ και Χάντερσφιλντ. Για μια θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Premier League.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη ήθελε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μετά από 23 χρόνια, ενώ η Χάντερσφιλντ,  που απέκλεισε τη Λούτον, με το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών να έρχεται ισόπαλο 1-1 και στο δεύτερο να παίρνει τη νίκη και κατ’ επέκταση το εισιτήριο για τον τελικό με 1-0, κυνηγώντας επίσης την ιστορική άνοδο. 

Περισσότεροι από 80 χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα της χρονιάς.

Χάντερσφιλντ: Νίκολς, Λις, Κόλγουιλ, Σαρ, Άβιλα, Ο’Μπράιεν, Χογκ, Τόφολο, Σινάνι, Γουόρντ, Τόμας

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σαμπά, Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλντμπακ, Ζινκερνάγκελ, Τζόνσον, Ντέιβις

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στην Νότιγχαμ που είχε δύο καλές ευκαιρίες και το γκολ.  Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και η Χάντερφιλντ με διπλή άμυνα ζώνης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Ένα αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43ο λεπτό έδωσε το σημαντικό προβάδισμα στην Νότιγχαμ για την νίκη και μία ιστορική επιστροφή στην Premier League μετά από 23 χρόνια απουσίας.

Δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου  η ομάδα του Κούπερ άνοιξε το σκορ.  Ο Γκάρνερ έκανε γέμισμα από τα αριστερά και ο Κόλγουιλ υπό πίεση στην προσπάθεια του να διώξει να έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, αφού η Χάντερσφιλντ έπρεπε να ανοιχτεί, για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα γρήγορο και αρκετό ρυθμό αγώνα. 

Στο 75΄είχαμε χρήση του var αν και ο διαιτητής από την αρχή ήταν κάθετος ότι υπήρχε θέατρο. Ο Τόφολο έπεσε στη μεγάλη περιοχή για να πάρει το πέναλτι, και ο Τζον Μος που είδε καθαρά την φάση των τιμώρησε  με κίτρινη κάρτα.

Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, μες την αγωνία στα τελευταία λεπτά της συνάντησης.

Νότιγχαμ (1)

Στα τελευταία 15 λεπτά η Χάντερσφιλντ είχε στρατοπεδεύσει έξω από την περιοχή της Νότιγχαμ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα και η Νότιγχαμ πήρε το έπαθλο και το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας. Και 200 εκ…μην τα ξεχνάμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ