ΟΚ. Η υπόθεση "Τσάμπιονς Λιγκ" ίσως είναι ακόμη τραβηγμένη για τους "Λύκους". Αλλά και το γεγονός ότι είναι και μαθηματικά και... ποδοσφαιρικά πιθανή, λέει πολλά για τη δουλειά του Μπρούνο Λάζε.

Γουλβς: Η πιο… stealth ομάδα της Πρέμιερ! Κοιτάζεις τη βαθμολογία της Πρέμιερ. Αν έχεις γερή μνήμη δίνεις λίγο βάρος και στο ξεκίνημα της σεζόν. Όταν στον πάγκο της Γουλβς βλέπεις ένα προπονητή που έκανε… αγρανάπαυση για ένα χρόνο, αφότου η Μπενφίκα, ε, χμ, δε χώρισε τους δρόμους της μαζί του και τόσο χαλαρά. Θυμάσαι και τις τρεις σερί ήττες στο ξεκίνημα.

Λες, με βάση τα πιο πάνω. Μπα. Τυχαίο θα είναι που η Γουλβς (37 βαθμοί, 23 ματς) είναι στους -4 από το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχει και δύο ματς λιγότερα από τη Γουέστ Χαμ. Βλέπεις από πάνω της και Άρσεναλ (39 σε 22 ματς) και  Γιουνάιτεντ (40 σε 24 ματς) και λες: “Μπα, μωρέ. Σιγά μη μπορέσει…” Άλλωστε, ένα βαθμό πίσω είναι και η Τότεναμ, με 36 βαθμούς σε 22 ματς. Σίγουρα θα την περάσει στο τέλος έτσι δεν είναι;

Στην εφετινή Γούλβς μόνον ο σούπερ Σα είναι ό,τι φαίνεται!

Όμως, my good fellas, με τη φετινή Γουλβς, τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Η ομάδα του Μπρούνο Λάζε είναι… stealth. Και αψηφεί την ποδοσφαιρική λογική. Έχει βάλει λιγότερα από 1 γκολ ανά ματς. Μόλις 21 σε 23 παιχνίδια. Αλλά τι είναι κι αυτό στην άμυνα; Τι πάει να πει 17 γκολ παθητικό, μόλις; Αυτό, αριθμητικά, , αλλά και στατιστικά, είναι καλύτερη επίδοση κι από της Τσέλσι και της Λίβερπουλ!

Τι τρέχει, λοιπόν, με τη φετινή Γουλβς; Τρέχει, κατ’ αρχάς, Ζοζέ Σα! Τα καλύτερα ξοδεμένα 8.000.000 της ομάδας -κι αυτό επειδή ο Λάζε ήξερε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού από τη Νέων της Μπενφίκα ήδη. Ο άνθρωπος έχει ως τώρα 9 clean sheets και ποσοστό αποκρούσεων 85,2 % !

Πάνω απ’ όλα είναι ο κίπερ που “δένει”, καθοδηγεί και εμπνέει εμπιστοσύνη σε μια άμυνα που, και τα τρία  σέντερ μπακ της μαζί, Ρομέν Σαϊς, Κόνορ Κόντι και Μαξ Κίλμαν, έχουν κοστίσει στη Γουλβς λιγότερο απ’ τον ίδιο.

Οκτώ γκολ από αμυντικούς και αμυντικούς μέσους!

Ντανιέλ Ποντένσε, Φάμπιο Σίλβα και Φραντσίσκο Τρινκάο μαζί, μπροστά, μετρούν 49 συμμετοχές -όχι φυσικά 90λεπτα- στην Πρέμιερ χωρίς να έχουν σκοράρει. Για την ακρίβεια, από τα 21 της γκολ στην Πρέμιερ, τα 5 τα έχουν βάλει… τα σέντερ μπακ της και 3 οι αμυντικοί της μέσοι, Ρούμπεν Νέβες (2) και Λενάντερ Ντεντόνκερ.

Από “νορμάλ” σκόρερ, ένα πρόκανε ο Τραορέ πριν φύγει για Μπάρτσα και τα υπόλοιπα τα έχουν βάλει ο Μουτίνιο, ο Ραούλ Χιμένες (5) και ο Χουάνγκ Χι-Τσαν (4). (Ναι. Καλά μετράτε.Της έχει χαρίσει ένα αυτό-γκολ και ο Σιεράλτα, στο ματς με τη Γουότφορντ).

Και ίσως τώρα, σιγά σιγά να καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει με την εφετινή Γουλβς του Μπρούνο Λάζε. Είναι, απλώς, πολύ σκληρή για να πεθάνει. Η ποιότητα Νέβες και Μουτίνιο στο κέντρο, αλλά και η εκπληκτική σεζόν του Σα έχουν κάνει τη Γουλβς ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε. Αρκεί…

Αν βάλει πρώτη γκολ… είναι αλύγιστη!

Αρκεί… να βάλει γκολ πρώτη! Σε 10 από τις 11 φορές που οι “Λύκοι” άνοιξαν το σκορ, έφυγαν και νικητές απ’ το παιχνίδι. Ναι! Και από το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ και στο τελευταίο κατά της Τότεναμ. Αλλά στα ματς που οι αντίπαλοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, η Γουλβς μπόρεσε και νίκησε μόλις μια φορά σε 9 περιπτώσεις.

Όλα τα πιο πάνω, φυσικά, δε συνιστούν συνταγή… Τσάμπιονς Λιγκ, συνιστούν; Κι όμως. Μαθηματικά και ποδοσφαιρικά είναι πιθανόν. Κι αυτό επειδή παίζουν και οι ισοβαθμίες, έτσι δεν είναι; Απέναντι στην Τότεναμ, σε τέτοια περίπτωση, η Γουλβς έχει πλεονέκτημα γκολ. Με τη Γιουνάιτεντ είναι στα ίσα. Και με τη Γουέστ Χαμ έχει ήδη μια νίκη και παίζουν στο τέλος του μηνός, εκτός. Άρα, μένει η Άρσεναλ. Έχει χάσει εντός 0-1. Άρα μπορεί στο αναβληθέν εκτός να κάνει πάλι καμιά… “Τοτεναμιά” και τσουπ, νάτην τέταρτη και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τραβηγμένα μεν, πιθανά δε. Κι αυτό κάτι λέει…

Βέβαια, όλα αυτά είναι λίγο -έως πολύ- τραβηγμένα. Κι αν τα αναφέρουμε εδώ είναι για ένα και μόνο λόγο. Για να δείξουμε για μία ακόμη φορά ότι μια ομάδα καλοστημένη στο γήπεδο και με αγωνιστικό πλάνο μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε μια Πρέμιερ και μάλιστα χωρίς “τρελά” ποσά για μεταγραφές.

Φυσικά, το να καταφέρει να βγει Τσάμπιονς Λιγκ μια ομάδα που, κατά μέσο όρο, τα παιχνίδια της “παράγουν” μόλις 1,65 γκολ, κάτι λέει κι αυτό. Μάλλον κακό για το ποδόσφαιρο συνολικά, αλλά, ειδικά και ιστορία για μιαν άλλη φορά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ