Γιουνάιτεντ: Το… YouTube έσωσε την καριέρα του Ελάνγκα! Βασικός στα δύο τελευταία ματς της Μάντσεστερ, ο Άντονι Ελάνγκα παίρνει, επιτέλους, στην ομάδα τις ευκαιρίες που περιμένει… 10 χρόνια τώρα. Και το χρωστάει στο διαδίκτυο. Και τα βίντεο που αναδεικνύουν το ταλέντο του. Η ιστορία μοιάζει λίγο… σεναριακή. Είναι πέρα για πέρα αληθινή, όμως. Αν το […]

Γιουνάιτεντ: Το… YouTube έσωσε την καριέρα του Ελάνγκα! Βασικός στα δύο τελευταία ματς της Μάντσεστερ, ο Άντονι Ελάνγκα παίρνει, επιτέλους, στην ομάδα τις ευκαιρίες που περιμένει… 10 χρόνια τώρα. Και το χρωστάει στο διαδίκτυο. Και τα βίντεο που αναδεικνύουν το ταλέντο του.

Η ιστορία μοιάζει λίγο… σεναριακή. Είναι πέρα για πέρα αληθινή, όμως. Αν το επώνυμο “Ελάνγκα” σας λέει κάτι, έχετε δίκιο. Ο πατέρας του, Τζόζεφ, διεθνής με τον Καμερούν αμυντικός,  έπαιξε δύο χρόνια στην Ελλάδα. Το 1998-99, για ένα εξάμηνο με τον ΠΑΟΚ (19 συμμετοχές) και την επόμενη σεζόν με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (27 συμμετοχές, 1 γκολ).

Από τα 12 του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αμέσως μετά όμως πέρασε μια πενταετία, από το 2000 ως το 2005 στη Σουηδία και τη Μάλμε. Κάπου στα μέσα αυτού του διαστήματος, στις 27 Απριλίου του 2002 ήλθε στη ζωή ο Άντονι. Μετά από ένα πέρασμα στις Ακαδημίες της Έλφσμποργκ και της Μάλμε, στα 12 του, το 2014, βρέθηκε στις Ακαδημίες της Μάντσεστερ.

Ο μικρός εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Είχε συμμετοχές με την Κ21 της ομάδας από τα 17 του. Χρίστηκε διεθνής με τις Κ17 και Κ19 (αργότερα και την Κ21) της Σουηδίας. Και στα 18 του πέρασε στη μεγάλη ομάδα.

Έπαξε σ’ ένα φιλικό, συμμετείχε στην αποστολή για τα ημιτελικά του Γιουρόπα απέναντι στη Γρανάδα και ξεκίνησε βασικός το Μάιο του ’21 απέναντι στη Λέστερ. Αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Ράσφορντ. Ένας τραυματισμός τον κράτησε λίγο πίσω. Αλλά, τελικά, στο εκτός έδρας με τη Γουλβς, στο φινάλε της σεζόν, το Μάιο πέρυσι, ξεκίνησε βασικός και πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

https://www.youtube.com/watch?v=0OeZMgGowK0

Ο Σόλσκιερ τον επαινούσε, αλλά έμεινε στα (καλα) λόγια…

Ο Σόλσκιερ μιλούσε μα τα καλύτερα λόγια για τον Άντονι, την προθυμία του στις προπονήσεις, την ταχύτητά και την επιτάχυνσή του, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Ωστόσο ευκαιρίες δεν πήρε από το Νορβηγό. Και η απόφαση να δοθεί δανεικός, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του έμοιαζε οριστική.

Αλλά τότε… ήλθε ο Ράνγκνικ. Στον Γερμανό αρέσει γενικώς να αξιοποιεί νεαρούς παίκτες. Και πολύ περισσότερο μεγαλωμένους στην ομάδα. Είναι μέρος της προπονητικής του φιλοσοφίας. Και εκείνος διέκρινε ότι ο Ελάνγκα είχε όρεξη και πολύ πάθος στις προπονήσεις. Ωστόσο δεν είχε αγωνιστικό δείγμα γραφής του παίκτη. Και… εκεί ήλθε το YouTube. Και βίντεο όπως αυτό:

“Φρένο” στο δανεισμό και ευκαιρίες στο γήπεδο

Ο Γερμανός τεχνικός έβαλε “φρένο” στα σχέδια για δανεισμό του παίκτη. Είδα βίντεο του Άντονι στο YouTube και σκέφτηκα: Αυτός ο νεαρός είναι πολύ καλός.. Του είπα: Δεν θα φύγεις δανεικός. Θα παραμείνεις”, αποκάλυψε πρόσφατα ο Ράνγκνικ. Και με βάση την απόδοσή του στις προπονήσεις, ο Γερμανός δεν έμεινε στα λόγια. Στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Ελάνγκα ξεκίνησε βασικός. Και απέναντι στη Μπέντφορντ πέτυχε και το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

;Ήταν, μάλιστα, ένα κρίσιμο γκολ, κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού στο πρώτο ημίχρονο η Γιουνάιτεντ είχε ήρωα τον Ντε Χέα. Με το Γερμανό τεχνικό, ο Ελάνγκα μοιάζει αναγεννημένος. Εκφράζει δημόσια την εκτίμησή του στο πρόσωπό του. Και υπόσχεται… τι άλλο; Κι άλλη προσπάθεια. “Θέλω να προπονούμαι όπως παίζω”, λέει. “Αν ο κόουτς βλέπει κάτι τέτοιο, το ανταμείβει”. Όχι πάντοτε, Άντονι. Αλλά, ευτυχώς, εσύ έπεσες στην -καλή- περίπτωση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ