Φουλ για να… (ξανα)κοστίσει 40, αντί για 4 εκ. ο Ντένις! Χάρη στον Ρανιέρι, ο κάποτε “άτακτος” και απείθαρχος Νιγηριανός, έχει γίνει παίκτης-κλειδί και μεγάλο ατού της Γουότφορντ. Και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανεβαίνει ξανά ολοταχώς προς τα ύψη. Βλέπετε, η περίπτωση του Εμάνουελ Μποναβεντούρε Ντένις είναι όντως σπάνια! Πρωτοέπαιξε επαγγελματικά, στην ουκρανική […]

Φουλ για να… (ξανα)κοστίσει 40, αντί για 4 εκ. ο Ντένις! Χάρη στον Ρανιέρι, ο κάποτε “άτακτος” και απείθαρχος Νιγηριανός, έχει γίνει παίκτης-κλειδί και μεγάλο ατού της Γουότφορντ. Και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανεβαίνει ξανά ολοταχώς προς τα ύψη. Βλέπετε, η περίπτωση του Εμάνουελ Μποναβεντούρε Ντένις είναι όντως σπάνια!

Πρωτοέπαιξε επαγγελματικά, στην ουκρανική Ζόρια, το Μάρτιο του 2106, σε ηλικία 18 ετών και 4 μηνών. Πρόσφατα, στις 15 Νοεμβρίου, έκλεισε τα 24. Και σ’ αυτά τα πεντέμιση χρόνια έχει “καταφέρει” να αξίζει από έως ίσως και 20.000.000 ευρώ και παραπάνω, μέχρι, τυπικώς μόλις 4! Όσα έδωσε εφέτος τον Ιούνιο η Γουότφορντ για να τον πάρει από τη Μπριζ που… δεν ήθελε να τον βλέπει!

Δεύτερος πίσω μόνο από τον Σαλάχ σε προσφορά!

Στην αγγλική ομάδα ήλθε επειδή ο Σίσκο Μουνιόθ είδε το ποσόν ως ευκαιρία για έναν παίκτη με τέτοιες ικανότητες. Και δεν τον διέψευσε. Αλλά επί Ρανιέρι, από τον Οκτώβριο και μετά, πραγματικά ξεχωρίζει. Ένα πρόσφατο στατιστικό τον αναδεικνύει στην Πρέμιερ δεύτερο πίσω μόνον από τον Μοχάμεντ Σάλαχ σε εμπλοκή στα τέρματα της ομάδας του: 59%! Οκτώ γκολ και πέντε ασίστ. Δηλαδή 13 συμμετοχές σε 22 συνολικά γκολ.


Ο Ντένις ξεκίνησε “μαγικά” την καριέρα του στη Μπριζ, που τον απέκτησε το Μάιο του 2017 έναντι 1.200.000 ευρώ από τη Ζόρια. Είχε γεμάτες σεζόν, καλά ποσοστά σκοραρίσματος και κάποια ευρωπαϊκά γκολ που τον έβαλαν για τα καλά στο χάρτη. Όπως εκείνα απέναντι στη Ρεάλ, στο 2-2 στο Μπερναμπέου για τη φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2019-20.

Στο γήπεδο “απογειωνόταν”, στη συμπεριφορά όμως…

Στο γήπεδο, ο Ντένις αποδεικνυόταν… τρομερός. Και σε γκολ, αλλά και σε ασίστ. Όμως, δυστυχώς είχε συχνά και τη συμπεριφορά του “Ντένις του τρομερού” που δημιούργησε ο Χανκ Κέτσαμ. Τα πειθαρχικά παραπτώματά του, πολλά. Και γενικά η συμπεριφορά του παράξενη. Κι έτσι, παρότι η παρουσία του ανέβαζε το κασέ του, σιγά σιγά γινόταν ξένο σώμα για τη Βελγική ομάδα.

Μετά από συνολικά 116 συμμετοχές και 29 γκολ μαζί της, εφέτος το Γενάρη έφτασε να τον δώσει δανεικό στην Κολωνία. Όπου όμως, επίσης δεν έπιασε (10 ματς, 1 γκολ). Η Μπριζ ήθελε με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από την παρουσία του. Και έτσι δόθηκε για το ποσόν των 4.000.000 στη Γουότφορντ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Όχι… άμεσα, τουλάχιστον. Έμμεσα, το πρόβλημα που δημιουργεί στον Ρανιέρι είναι το γεγονός ότι θα λείψει πάρα πολύ από την ομάδα την περίοδο του Κόπα Άφρικα. Είναι για την ομάδα του Χέρτφορντσάιρ ο παίκτης-κλειδί εφέτος.

Το γεγονός ότι μετά και το Κόπα Άφρικα η αξία του Ντένις μπορεί να έχει φτάσει, από 4, ίσως και… 40.000.000 ευρώ, που λέει ο λόγος, είναι προς το παρόν μικρή παρηγοριά για τον Ιταλό τεχνικό. Η Γουότφορντ παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Βασικά είναι προδομένη από την άμυνά της (35 γκολ παθητικό). Τυχόν απρόσμενες επιτυχίες από την επίθεσή της -ελέω και Ντένις- θα της λείψουν σημαντικά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Αθλητικές Ιστορίες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ