Με e-mail που έστειλε στους φίλους της ομάδας ο Φάραντ Μοσίρι δήλωσε ότι η Έβερτον δεν είναι προς πώληση

Έβερτον – Μοσίρι. Οι κυρώσεις σε μεγιστάνες που συνδέονται με τη Ρωσία ή τον Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν μεγάλες , μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Ο Αλίσερ Ουσμάνοφ είναι Ουζμπέκος, αλλά έχει στενές σχέσεις με το Ρώσο Πρόεδρο. Δεν… γλίτωσε, λοιπόν, από τα επιπλέον μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του.

Ο 68άχρονος μεγιστάνας είναι βασικός χορηγός στο προπονητικό κέντρο της Έβερτον. Ακόμα, έχει δαπανήσει περισσότερα από 30 εκατ. λίρες για να έχει το δικαίωμα της επιλογής στην ονομασία του νέου γηπέδου.

Παράλληλα, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην οποία έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, Megafon, είναι ο βασικός χρηματοδότης της γυναικείας ομάδας των «ζαχαρωτών».

Ο δισεκατομμυριούχος Ουσμάνοφ έχει στενές σχέσεις και με τον ιδιοκτήτη του αγγλικού συλλόγου, Φαρχάντ Μοσίρι. Είχε, μάλιστα, κάνει πριν από λίγα χρόνια δωρεά ύψους 4,2 δισ. λιρών.

Όπως είναι λογικό, στην Έβερτον βλέπουν ένα σημαντικό στήριγμά τους να χάνεται. Εξάλλου, όπως αποφάσισε η ΕΕ κι έχει ασπαστεί και η Μεγάλη Βρετανία: «Απαγορεύεται κάθε διάθεση των κεφαλαίων του». Ο προβληματισμός τους είναι λογικός, ασχέτως εάν οι τελευταίες εξελίξεις επιβάλλουν τις εν λόγω κυρώσεις.

Τέλος στα σενάρια πώλησης

Με e-mail που έστειλε στους φίλους της ομάδας ο Φάραντ Μοσίρι δήλωσε ότι η Έβερτον δεν είναι προς πώληση και ότι ο ίδιος  θα συνεχίσει την χρηματοδότηση της ομάδας και κυρίως του νέου γηπέδου της.

Αναλυτικά η δήλωση του Μοσίρι:

«Έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις και ακόμα περισσότερα δημοσιεύματα σχετικά με πιθανές επενδύσεις στην ομάδα μας τελευταία, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία πινακίδα “προς πώληση” για την Έβερτον. Πάντα ήμουν και θα παραμείνω ανοιχτός στην διερεύνηση όλων των επενδυτικών ευκαιριών, όμως παραμένω συγκεντρωμένος στην ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για το νέο μας γήπεδο στο Μπράμπλεϊ-Μουρ αλλά και την ενίσχυση της ομάδας. Αυτή η ενίσχυση μπορεί να περιλαμβάνει μια αναζήτηση μιας μικρής εξωτερικής επένδυσης, όμως δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Έβερτον δεν πωλείται».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ