Ο Χάρβεϊ Έλιοτ, πάλι, όχι μόνο δεν είχε αντιρρήσεις από τον πατέρα του, να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά και μια συμπαράσταση που έφτασε την έννοια... σε άλλο επίπεδο.

Χάρβεϊ Έλιοτ: Κι όμως, χωρούν παραμύθια στο ποδόσφαιρο! Στο φιλμ του 2001, ο Μπίλι Έλιοτ, γιος ανθρακωρύχου, θέλει να γίνει χορευτής μπαλέτου, παρότι ο πατέρας του δε θέλει ούτε να ακούει κάτι τέτοιο. Ο Χάρβεϊ Έλιοτ, πάλι, όχι μόνο δεν είχε αντιρρήσεις από τον πατέρα του, να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά και μια συμπαράσταση που έφτασε την έννοια… σε άλλο επίπεδο.

Ο πατέρας του Χάρβεϊ, Σκοτ, ήταν ξεκάθαρος με το γιό του, από τα εφτά, οκτώ του, όταν του είπε ότι θέλει να γραφτεί στις Ακαδημίες της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. “Εφόσον θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής, να γίνεις”, ήταν τα λόγια του. “Αλλά να ξέρεις ότι θα πρέπει να το προσπαθήσεις πολύ και να δουλέψεις πολύ σκληρά”.

Ο μικρός ήταν απίστευτο ταλέντο. Ευτυχώς ήταν και… υπάκουος γιος. Όχι απλώς δούλεψε σκληρά, αλλά άρχισε από τότε να ζει και να προπονείται σα να ήταν ήδη επαγγελματίας. Τα κατορθώματά του με τις παιδικές ομάδες της ΚΠΡ, έκαναν τη Φούλαμ να τον αποκτήσει για τις δικές της Ακαδημίες, όταν ήταν 15 χρονών.

Σπάει το ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη στο Λίγκ Καπ

Αλλά… ποιές Ακαδημίες λέμε, τώρα; Το παιδί ήταν φαινόμενο. Έπαιξε για την πρώτη ομάδα για το Λιγκ Καπ, στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018, σε ηλικία 15 χρονών και 174 ημερών (ρεκόρ για την ομάδα, αλλά και για το θεσμό). Έφυγε από το σχολείο, πήγε έπαιξε και την επόμενη ξαναπήγε σχολείο! Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 26 Μαϊου είχε φύγει, με τον πατέρα του και παρέα φίλων και για το Κίεβο, όπου η αγαπημένη του Λίβερπουλ έπαιζε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ.

Στις 4 Μαϊου του 2019, ο Χάρβεϊ έσπασε και το ρεκόρ της Πρέμιερ. Σε ηλικία 16 ετών και 30 ημερών  έγινε ο νεώτερος παίκτης στην ιστορία της. Και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ένα χρόνο, δύο μήνες και δυο μέρες μετά τον τελικό του Κιέβου, όπου η ομάδα του, η Λίβερπουλ, τον πίκρανε, του δωρίζει και τη μεγαλύτερη χαρά.

Το παραμύθι γίνεται αλήθεια. Με νέα ρεκόρ…

Για αδιευκρίνιστο ποσό, ο Χάρβεϊ – fan των Reds, υπογράφει ως παίκτης τους! Ένα παραμύθι που βγαίνει αληθινό. Και πάει έτσι, ως παραμύθι, με νέα ρεκόρ. Ο Έλιοτ γίνεται ο νεώτερος παίκτης που ξεκινάει επίσημο για τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ (16 χρονών και 174 ημερών), αλλά, στη συνέχεια και ο νεώτερος που ξεκινάει βασικός στο Άνφιλντ (16 και 209 ημερών).

Στις 2 Ιανουαρίου του 2020, ντεμπουτάρει στην Πρέμιερ, αλλαγή στον Μοχάμεντ Σαλάχ. Και τον Ιούλιο γίνεται επαγγελματίας. Η Λίβερπουλ ανακοινώνει 1.700.000 ευρώ τροφεία, συν 3.300.000 ευρώ μπόνους στη Φούλαμ. Το συνολικό ποσόν είναι κι αυτό ρεκόρ.

Η Μπλάκμπερν, η επιστροφή και ο δράκος στο παραμύθι…

Για ρεκόρ είναι και η σεζόν του Χάρβεϊ στο “φροντιστήριο” της Μπλάκμπερν, όπου πάει δανεικός για να “ψηθεί” και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Κάνει 43 εμφανίσεις, πετυχαίνει 7 γκολ κι έχει 12 ασίστ με την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις (11 ασίστ στο πρωτάθλημα).

Η Λίβερπουλ τρίβει τα χέρια της στην επιστροφή του, πέρυσι το καλοκαίρι. Και ο Κλοπ τον βάζει βασικό και τον κρατάει σ’ όλο το ματς και εναντίον της Μπέρνλι (21/8) και εναντίον της Τσέλσι (!). Στο τρίτο του παιχνίδι βασικός, απέναντι στη Λιντς, στις 12 Σεπτεμβρίου, προλαβαίνει και παίζει για 63 λεπτά. Και τότε, ο δράκος που κάθε παραμύθι έχει, φτάνει και για τον Χάρβεϊ.

Χειρουργείο, αγωνία, αλλά και επιστροφή σε χρόνο ρεκόρ!

Σε διεκδίκηση της μπάλας σπάει τον αστράγαλό του. Το χειρουργείο είναι αναγκαίο, αλλά και πολύ λεπτό. Και η αγωνία μεγάλη, όπως, όμως και δικαιολογημένη. Το σημείο είναι από τα πιο δύσκολα σε αποκατάσταση για οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή. Οι αισόδοξες προβλέψεις μιλούν για επιστροφή του στα τέλη της σεζόν, ενώ οι λιγότερο αισιόδοξοι εκφράζουν άλλου είδους φόβους, χειρότερους…

Όμως, είπαμε. Και δράκο έχουν τα παραμύθια, αλλά, συνήθως, έχουν και καλό τέλος. Ο Χάρβεϊ τους διαψεύδει -ευχάριστα- όλους. Μόλις 4 μήνες μετά, στις αρχές Φεβρουαρίου ο Έλιοτ παίζει αλλαγή για το Κύπελλο, απέναντι στην Κάρντιφ. Και στο Μιλάνο, απέναντι στην Ίντερ, βασικός και για 60 λεπτά. Πώς το λέει το παραμύθι; Και έζησαν αυτοί καλά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ