Ένα εξαιρετικά αξιοσημείωτο γεγονός σημειώθηκε στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Σαουθάμπτον. Εκεί που συναντήθηκαν -κυριολεκτικά- δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές γενιές!

Χάρβεϊ Έλιοτ: Άραγε, έλεγε και… “mister Μίλνερ, πάσα”; Για τον πιτσιρικά της Λίβερπουλ, τα έχουμε ξαναπεί. Μόλις (στις 4 Απριλίου) έκλεισε τα 19 του. Και ζει εφέτος τη χρονιά της ζωής του. Μετράει 11 συμμετοχές και 554 αγωνιστικά λεπτά με τη μεγάλη ομάδα. Πήρε βάπτισμα πυρός ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα που είναι πια τελείως καλά από το τραυματισμό του στον αστράγαλο, πήρε ξανά και θέση βασικού στο ματς με τη Σαουθάμπτον.

Ως εδώ, τίποτε παράξενο. Ο Κλοπ είναι μάστορας του ροτέισον και η διαχείρισή του (και) σ’ αυτόν τον μικρό είναι υποδειγματική. Το παράξενο στην όλη υπόθεση ήταν άλλο. Στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον ξεκίνησε βασικός στη μεσαία γραμμή και ο εμβληματικός Τζέιμς Μίλνερ. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ κλείνει όπου να ‘ναι 7ετία στην ομάδα. Και είναι ένας γερόλυκος των αγγλικών γηπέδων.

Με Λιντς, Άστον Βίλα, Νιουκάστλ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ο Μίλνερ έχει στο κοντέρ… 805 (!) ματς! Με τη Λίβερπουλ μόνο έχει παίξει σε 288 παιχνίδια. Είναι μια μορφή της ομάδας. Και, φυσικά, ένα πρότυπο για τον Έλιοτ που είναι οπαδός των Reds από… ακόμη μικρότερο παιδί -διότι και τώρα, παιδί είναι ακόμη.



Ο Μίλνερ ντεμπουτάρισε στην Πρέμιερ όταν ο Έλιοτ ήταν… αγέννητος!

Σ’ αυτό το δίδυμο Μίλνερ-Έλιοτ στο κέντρο της ομάδας, λοιπόν, το περίεργο -και, φυσικά, αξιοσημείωτο- ήταν κάτι απλό. Ο Μίλνερ ντεμπουτάρισε με τη Λιντς στην Πρέμιερ στις 10 Νοεμβρίου του… 2002. Μπήκε αλλαγή στον Τζέισον Γουίλκοξ στο 84′ του αγώνα με τη Γουέστ Χαμ. Ήταν τότε 16 χρονών και 309 ημερών (2ος νεώτερος στην ιστορία του πρωταθλήματος)! Και ο Έλιοτ (για περίπου 5 μήνες ακόμη) ήταν… στην κοιλιά της μητέρας του!

Ηλικιακά, ο Έλιοτ θα μπορούσε να είναι γιος του Μίλνερ, που είναι ήδη 36,5 χρονών (γεν. 4 Ιανουαρίου του 1986). Και ποδοσφαιρικά, είναι σίγουρα “παιδί” του. Ο Μίλνερ είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης της Λίβερπουλ και έχει γράψει στο χορτάρι ιστορία που ο πιτσιρικάς, προς το παρόν, μόνο να ονειρεύεται μπορεί. Κι επειδή όλοι έχουν να λένε για το ήθος και το χαρακτήρα του μικρού, καθόλου δεν αποκλείεται, προχθές, να ζητούσε μπάλα λέγοντας… “mister Milner, the ball, please”!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ