Ο νεώτερος Νορβηγός διεθνής στην ιστορία έκλεψε την παράσταση εφέτος στην Άρσεναλ. Είναι εξέχον μέλος της "πιτσιρικαρίας" που ετοιμάζει για το μέλλον ο Αρτέτα. Και η νοοτροπία του δείχνει γιατί!

Άρσεναλ: Ο Όντεγκααρντ θέλει να γίνει… βιονικός! Οι “Κανονιέρηδες”, εφέτος, ήταν μάλλον… “σκοτσέζικη” ομάδα -υπό την έννοια του σκοτσέζικου ντους. Από τη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και μετά, πέρασαν από τη ζεστασιά του Τσάμπιονς Λιγκ στην παγωμάρα του Γιουρόπα 3-4 φορές. Και στο τέλος, κλότσησαν την καρδάρα με το γάλα με την ήττα από τη Νιουκάστλ και έχασαν την 4η θέση.

Σε μια σεζόν που είχε ζητηματάκια και μ’ αυτή την αστάθεια στην απόδοσή της, αλλά και με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ κ.λπ., ωστόσο, το αστέρι του Νορβηγού Μάρτιν Όντεγκααρντ έκλεψε την παράσταση στην ομάδα. Από τον πρώτο δανεισμό του, από τη Ρεάλ, το Γενάρη του 2021, ο Όντεγκααρντ έδειξε να “δένει” με την ομάδα. Παίκτης της πλέον, για 35.000.000 ευρώ από πέρυσι το καλοκαίρι, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός ήταν μια όαση σταθερότητας μέσα στη σεζόν.

Ηγέτης στα 23,5 του και… στα βουνά για ατομική προπόνηση!

Ποδοσφαιρικά εύστροφος, τεχνίτης και πεισματάρης, ο Όντεγκααρντ έπαιξε συνολικά σε 40 ματς για την Άρσεναλ, τα 36 απ’ αυτά στο πρωτάθλημα. Και τα 7 γκολ και οι 4 ασίστ του σ’ αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το βασικότερο είναι ότι στα 23,5 του (γεν. 17/12/1998), ο Νορβηγός όχι απλώς έχει γίνει ένα με την ομάδα (παρότι έχει δηλώσει, παλιότερα οπαδός της… Λίβερπουλ), αλλά δείχνει και ηγετικό πρόσωπο. Είναι εξέχον μέλος της φουρνιάς νέων που θέλει να αξιοποιήσει ο Ισπανός.


Ο Μικέλ Αρτέτα πιστεύει στον παίκτη. Αλλά κι εκείνος δείχνει ότι δε θεωρεί τίποτε δεδομένο. Και στοχεύει στη σκληρή δουλειά για τη βελτίωσή του. Την ώρα που άλλοι κάνουν διακοπές, ο φωτογραφικός φακός έπιασε τον Όντεγκαρντ σ’ ένα… βουνό της πατρίδας του να κάνει ατομική προπόνηση ενδυνάμωσης.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, βλέπετε. Ο Όντεργκααρντ είναι ο νεώτερος Νορβηγός διεθνής όλων των εποχών. Έπαιξε για τη μεγάλη ομάδα σε ηλικία… 15 χρονών και 234 ημερών, το 2014. Είναι ένας πλέιμέικερ με μεγάλο μέλλον, που όμως, ποτέ δε στάθηκε μόνο στο ταλέντο του στο παρελθόν, αλλά στη σκληρή δουλειά. Η χρηματιστηριακή του αξία έχει φτάσει ήδη στα 42.000.000. Και με τέτοια νοοτροπία, ποιος ξέρει ακόμη πόσο πιο ψηλά θα τον δούμε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρσεναλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ