Η Liverpool ανακοίνωσε πως, μετά από συζητήσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους των φιλάθλων της, συμφώνησε για την σύσταση Επιτροπής Φιλάθλων. Έτσι οι υποστηρικτές της θα εκπροσωπούνται πλέον στα διοικητικά συμβούλια και στις κρίσιμες αποφάσεις που τους αφορούν! Πρόκειται για απόφαση σταθμό στην ιστορία του συλλόγου. Για πρώτη φορά θέτει τους φιλάθλους στην καρδιά της διαδικασίας […]

Η Liverpool ανακοίνωσε πως, μετά από συζητήσεις και συναντήσεις με εκπροσώπους των φιλάθλων της, συμφώνησε για την σύσταση Επιτροπής Φιλάθλων. Έτσι οι υποστηρικτές της θα εκπροσωπούνται πλέον στα διοικητικά συμβούλια και στις κρίσιμες αποφάσεις που τους αφορούν!

Πρόκειται για απόφαση σταθμό στην ιστορία του συλλόγου. Για πρώτη φορά θέτει τους φιλάθλους στην καρδιά της διαδικασίας λήψης αποφάσεων!

Η Επιτροπή Φιλάθλων θα προβλέπεται πλέον στο Καταστατικό του συλλόγου ενώ θα ενταχθεί και σε ένα νομικά δεσμευτικό Μνημόνια μεταξύ Liverpool και του Official Liverpool Supporters Trust. Το όνομα του… Spirit of Shankly.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει πρακτικά όλο αυτό.

«Η Liverpool πρόκειται να συστήσει μια νέα Επιτροπή Φιλάθλων στο πλαίσιο μιας νέας πρωτοβουλία. Η οποία θα αποφέρει ουσιαστική εκπροσώπηση των φιλάθλων σε σημαντικά διοικητικά και εκτελεστικά επίπεδα. Ως μέρος της αφοσίωσης του συλλόγου στην ιδέα να θέσει τους φιλάθλους στην καρδιά της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά από μια σειρά πρόσφατων συναντήσεων με το Official Liverpool Supporters Trust, το Spirit of Shankly.

Mε αυτόν τον τρόπο θα γίνουμε μάρτυρες της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου αλληλεπίδρασης. Θα επιτρέπει βαθύτερη διαβούλευση με τους φιλάθλους σε στρατηγικές αποφάσεις που αφορουν ζητήματα φιλάθλων.

Το κρίσιμο είναι ότι αυτή η διαδικασία διαβούλευσης θα κατοχυρωθεί στο καταστατικό του συλλόγου. Θα εισαχθεί σε ένα δεσμευτικό Μνημόνιο μεταξύ του συλλόγου και του Official Liverpool Supporters Trust, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την συμμετοχή των φιλάθλων σε ζητήματα που τους αφορούς.

Πάντα με δομημένο διάλογο.

Η Επιτροπή Φιλάθλων θα συσταθεί ενόψει της νέας σεζόν. Θα απαρτίζεται από μια ομάδα φιλάθλων που εκπροσωπούν την ποικίλη βάση φιλάθλων του συλλόγου.

Το Official Liverpool Supporters Trust θα είναι υπεύθυνο να διευθύνει την Επιτροπή Φιλάθλων και θα επικοινωνεί με την ομάδα συνεργατών της και την ευρύτερη βάση φιλάθλων.  Με σκοπό να εξασφαλίσει ότι αυτού του είδους η εκπροσώπηση θα επιτυγχάνεται.

Η Επιτροπή Φιλάθλων θα διεξάγει τακτικές συναντήσεις με το σύλλογο και ο πρόεδρος της θα προσκαλείται να παρακολουθεί τις κύριες συνεδριάσεις του ΔΣ της Liverpool. Όταν προκύπτουν ζητήματα που αφορούν φιλάθλους.

Η υπάρχουσα δομή με τα fora φιλάθλων θα παραμείνει ως έχει. Θα αναδιαμορφωθεί όμως σε τρεις βασικές ομάδες εργασίας που θα καλύπτουν τον τομέα των εισιτηρίων, της matchday experience (σ.σ. εμπειρία επίσκεψης στο στάδιο σε ημέρα αγώνα) και το ED&I (σ.σ. Μηχανισμός, Σχεδιασμός και Επιθεώρηση).

Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι λειτουργικά ζητήματα και πρότζεκτ θα συνεχίσουν να συζητιούνται από κοινού μεταξύ αξιωματούχων του συλλόγου και φιλάθλων.

Όποτε είναι απαραίτητο, στα ζητήματα αυτά θα υπάρχει και εκπροσώπηση σε επίπεδο Επιτροπής Φιλάθλων.

Οι συζητήσεις μεταξύ του συλλόγου και του Official Liverpool Supporters Trust θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες ώστε να τελειοποιηθεί και να διαμορφωθεί αυτή η νέα δομή αλληλεπίδρασης με δημόσια δήλωση.

Το Liverpool Supporters Trust πρόκειται, επίσης, να συναντήσει τα μέλη του ώστε να ψηφίσουν σχετικά με τη νέα αυτή δομή.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Premier League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πρωταθλήματα

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Λίβερπουλ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ