Το σύμπαν συνωμότησε για να πετύχει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ο Σέρχιο Πέρες. Στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς και με την Μερσεντές εκτός ανταγωνισμού, άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά και ανέβηκε για σαμπάνιες στο βάθρο. Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι του Σακχίρ, πανηγυρίζοντας την […]

Το σύμπαν συνωμότησε για να πετύχει να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ο Σέρχιο Πέρες. Στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς και με την Μερσεντές εκτός ανταγωνισμού, άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά και ανέβηκε για σαμπάνιες στο βάθρο.

Ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι του Σακχίρ, πανηγυρίζοντας την παρθενική νίκη της καριέρας του στη Formula 1. Ο θρίαμβός του, μάλιστα, ήρθε στον προτελευταίο αγώνα του για τη Racing Point-Mercedes.

Η Racing Point είναι η μεγάλη κερδισμένη της μάχης του πρωταθλήματος κατασκευαστών μετά το 1-3 των ροζ μονοθέσιων.

Τον ταχύτερο γύρο έκανε ο George Russell ενώ αναδείχθηκε και οδηγός της ημέρας.

Ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν (Renault) τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Καναδός Λανς Στρολ (Racing Point-Mercedes) στην τρίτη, τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Mercedes τέθηκε εκτός διεκδίκησης της νίκης, μετά από ένα καταστροφικό pit-stop.

Κι όλα αυτά επειδή έλειπε από τον αγώνα ο ήδη πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό και για πρώτη φορά μετά από καιρό, ένα γκραν πρι είχε τόσο αμφίρροπο χαρακτήρα.

Ο Romain Grosjean ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετέχει ούτε στον τελευταίο αγώνα του Abu Dhabi με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελβετία όπου και μένει.

Οι δηλώσεις του πρωταγωνιστεί της ημέρας:

«Είμαι λίγο άφωνος», είπε ο Perez. «Ελπίζω να μην ονειρεύομαι, γιατί ονειρεύομαι τόσα χρόνια για αυτή τη στιγμή.»

«10 χρόνια, 10 χρόνια μου πήρε. Απίστευτο. Δεν ξέρω τι να πω. Μετά τον πρώτο γύρο, ο αγώνας είχε χαθεί, όπως και το περασμένο Σαββατοκύριακο.»

«Όμως, δεν σταματήσαμε, ανακάμψαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούσαμε.»

«Η σεζόν, η τύχη δεν ήταν μαζί μας φέτος, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Νομίζω ότι κερδίσαμε σήμερα με επιτυχία, η Mercedes είχε κάποια προβλήματα, αλλά στο τέλος ο ρυθμός μου ήταν αρκετά δυνατός για να κρατήσουμε πίσω τον George, ο οποίος έκανε έναν φανταστικό αγώνα σήμερα.»

Ο Perez δεν έχει ακόμη συμβόλαιο με την F1 για το 2021, με την Red Bull να είναι ο μόνος πιθανός προορισμός για αυτόν.

Χωρίς να έχει εξασφαλίσει μέλλον στη F1, ο Perez λέει ότι εάν αφήσει το άθλημα στο τέλος του έτους, μπορεί να το κάνει με περισσότερη εσωτερική ειρήνη έχοντας κερδίσει ένα Grand Prix.

«Μου δίνει λίγο περισσότερη ειρήνη με τον εαυτό μου», είπε ο Perez. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι τόσο πολύ στα χέρια μου αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρω και θέλω να συνεχίσω.»

«Άρα, αν δεν είμαι στο grid το επόμενο έτος, θα επιστρέψω το 2022.»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ