H FIA είπε να προχωρήσει σε μία αλλαγή. Μετά από 12 χρόνια ο Ζαν Τοντ, δε θα είναι στην προεδρία. Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ κατέλαβε το 62% των ψήφων και επικράτησε του Στόκερ, σε μια ιστορική ημέρα για την FIA. Θα διαδεχθεί, λοιπόν,  τον Ζαν Τοντ που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2009. Συμπλήρωσε το […]

H FIA είπε να προχωρήσει σε μία αλλαγή. Μετά από 12 χρόνια ο Ζαν Τοντ, δε θα είναι στην προεδρία. Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ κατέλαβε το 62% των ψήφων και επικράτησε του Στόκερ, σε μια ιστορική ημέρα για την FIA.

Θα διαδεχθεί, λοιπόν,  τον Ζαν Τοντ που υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2009. Συμπλήρωσε το ανώτατο όριο θητειών που μπορεί υπηρετήσει ο πρόεδρος της (τρεις). Έφτασε επίσης το ανώτατο όριο ηλικίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας, τα 75 έτη. Ο νέος πρόεδρος είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος που αναλαμβάνει την προεδρία της FIA.

Ο Μπεν Σουλαγέμ  είναι γόνος πλούσιας οικογένειας από το Ντουμπάι. Πήρε το βάπτισμα πυρός στα ράλλυ το 1983 και μετρά περισσότερες από 120 εκκινήσεις έως το 2002, όταν αποχώρησε ουσιαστικά από το σπορ, ως οδηγός.

Πέραν της κυριαρχίας του στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, ο 60χρονος έλαβε μέρος και σε 23 αγώνες του WRC.

Μάλιστα, πραγματοποίησε ντεμπούτο στο Ράλλυ Ακρόπολις το 1988 με Ford Sierra Cosworth.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ