Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Βάλτερι Μπότας. 

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Βάλτερι Μπότας.

Ο Φινλανδός οδηγός αποκάλυψε πως έφτασε μια ανάσα από το να τα παρατήσει, πριν 2 χρόνια. Όταν ήταν τιμμέιτ του Λούις Χάμιλτον!

«Στο τέλος του 2018 έφτασα πολύ κοντά στο να σταματήσω. Ήμουν πολύ κοντά. Αυτό έγινε επειδή δεν μπορούσα να κατανοήσω το γεγονός πως δεν μπορούσα να κερδίσω στον Λιούις [Χάμιλτον] αυτά τα δύο χρόνια.

Έθετα τον εαυτό μου υπό μεγάλη πίεση. Στο τέλος του 2018 ειδικά, όταν άρχισα να έχω υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα, δεν το άντεχα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν το διασκέδαζα. Ήταν επίπονο γιατί πρέπει να απολαμβάνεις τη Formula 1 κι εγώ δεν ένιωθα έτσι», ανέφερε ο Φινλανδός.
«Το ανθρώπινο μυαλό είναι παράξενο και μπορεί να σε οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.

Χάνεις τη χαρά σου σε ορισμένα πράγματα και έχασα την όποια χαρά είχα για να αγωνίζομαι στη Formula 1. Ήμουν σχεδόν νευριασμένος με την F1. Είναι παράξενο, αλλά ήθελα το χρόνο μου, μόνος μου να σκεφτώ. Συνειδητοποίησα πως είμαι σε ένα φοβερό σπορ κι έχω ακόμα φοβερές ευκαιρίες μπροστά μου.
Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου να μην τις διεκδικήσω. Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα στη Νότια Αμερική, κάπου που δεν θα μπορώ καθόλου να σκέφτομαι στην F1, και θα έβρισκα τη θέληση και την ευχαρίστηση να τρέξω στο σπορ και να έχω πάλι κίνητρο.

Τελικά το βρήκα, ήταν σαν ένα κλικ. Κάπου στα μέσα Ιανουαρίου αποφάσισα πως μπορώ να τα καταφέρω. Κατάφερα να βρω τον εαυτό μου και τη χαρά για οδήγηση.

Άμεσα τα αποτελέσματά μου ήταν πολύ καλύτερα. Το 2019 ήταν η καλύτερή μου σεζόν έως τώρα, ειδικά απέναντι στον Λιούις. Κέρδισα πολλούς αγώνες και κάποια στιγμή ήμουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Όμως η απόδοση του Λιούις και η απόδοσή του συνολικά στη σεζόν ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να τον κερδίσω».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ