Ο Μικ Σουμάχερ κατάφερε τελικά και άντεξε την πίεση στον τελευταίο και πολύ δραματικό αγώνα της χρονιάς. Πήρε το τίτλο στην Φόρμουλα 2 και έδειξε στην Ferrari, ότι σωστά επένδυσε πάνω του, τόσα χρόνια. Ο Mick Schumacher άντεξε την πίεση και κατέκτησε το πρωτάθλημα της F2 δείχνοντας ότι άξιζε την ευκαιρία που του έδωσε η […]

Ο Μικ Σουμάχερ κατάφερε τελικά και άντεξε την πίεση στον τελευταίο και πολύ δραματικό αγώνα της χρονιάς. Πήρε το τίτλο στην Φόρμουλα 2 και έδειξε στην Ferrari, ότι σωστά επένδυσε πάνω του, τόσα χρόνια.

Ο Mick Schumacher άντεξε την πίεση και κατέκτησε το πρωτάθλημα της F2 δείχνοντας ότι άξιζε την ευκαιρία που του έδωσε η Ferrari μέσω της Haas. O Γερμανός διαχειρίστηκε το προβάδισμα και ένιωσε για λίγο την ανάσα του Ilott στα μέσα του Sprint Race.

Πέντε ήταν οι διεκδικητές του τίτλου στο τελευταίο τριήμερο της σεζόν. Οι Schwartzman και Tsunoda όφειλαν να πάρουν το απόλυτο για να έχουν μαθηματικά σενάρια. Ο Ιάπωνας ήταν ταχύτερος στις δοκιμές ενώ πήρε και την pole, οι 4 βαθμοί της οποία τον κράτησαν τυπικά στην μάχη και για το Σάββατο. Ο Mazepin έμεινε 2ος. Ο Schwartzman 4ος και εκτός μάχης τίτλου. Οι δύο βασικοί διεκδικητές είδαν τα φώτα να σβήνουν ο μεν Ilott από την 9η ενώ ο Schumacher 18ος. O Γερμανός είχε εφιαλτικές κατατακτήριες και επαφή με Nissany στο τέλος.

Στον Feature Race του Σαββάτου ο Tsunoda πήρε την νίκη που χρειαζόταν και μαζί την Super License που τον φέρνει κοντά στην AlphaTauri. O Ιάπωνας πιέστηκε από τον Zhou που έκανε έναν φοβερό αγώνα και τερμάτισε 2ος. Ο Mazepin είδε τρίτος την καρό σημαία αλλά 2 ποινές τον έστειλαν 9ο. Τους βαθμούς του βάθρου πήρε ο Drugovich, με τον Schwartzman 4ο σφραγίζοντας το κατασκευαστών για την Prema. O Ilott δεν είχε καλό ρυθμό και περιορίστηκε στην 5η θέση μειώνοντας ελάχιστα την διαφορά από τον Mick που ανέκαμψε και τερμάτισε 6ος. Την δεκάδα έκλεισαν οι Daruvala, Ticktum(reverse grid pole) και οι Mazepin, Piquet.

Στον Sprint Race της Κυριακής ο Schumacher έκανε καλή εκκίνηση αλλά μπλόκαρε τους τροχούς φθείροντας τα ελαστικά. Ο Ticktum έφυγε μπροστά ο Mick πάλεψε για λίγο με τον Daruvala. Η φθορά ήταν μεγάλη, ωστόσο κράτησε πίσω του για αρκετούς γύρους τον Ilott και όταν τελικά ο Βρετανός τον πέρασε αυτός έπεσε και άλλο πίσω μπαίνοντας στα pit για μαλακή γόμα εκτός μάχης των βαθμών.

Ο Ilott με τον Schumacher εκτός μάχης ήθελε μόνο την νίκη, ωστόσο ενώ ήταν 3ος έφθειρε αρκετά τα ελαστικά του νωρίτερα στην μάχη με τον Mick και μοιραία δεν κατάφερε να ακολουθήσει  τους Ticktum και Daruvala. Έτσι ενώ βαθμολογικά πλησίασε, άρχισε να πέφτει και έμεινε 10ος. Ο Daruvala πίεσε και πήρε την πρώτη νίκη στην σεζόν, με τον Tsunoda που είχε πέσει 11ος να κάνει τρομερή επιστροφή και να κλέβει στο τέλος την 2η θέση από τον Ticktum. Στην 8αδα μπήκαν οι Zhou,Schwartzman, Alesi,Ghiotto και Drugovich με τον Schumacher να κατακτά τον τίτλο.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ