Ο Γιούρι Βιπς έκανε ένα τραγικό λάθος πριν λίγους μήνες. Αφού με το που έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο είδε την πόρτα της εξόδου.

Ο Γιούρι Βιπς έκανε ένα τραγικό λάθος πριν λίγους μήνες. Αφού με το που έκανε ένα ρατσιστικό σχόλιο είδε την πόρτα της εξόδου.

Πιο συγκεκριμένα ο 21χρονος Εσθονός οδηγός που είναι στης ακαδημίες της Red Bull απομακρύνθηκε από την ομάδα, όταν έκανε ρατσιστικό χαρακτηρισμό, και η Red Bull ανακοίνωσε την αποπομπή του από τον οργανισμό.

Η ανακοίνωση:

«Μετά την έρευνα που πραγματοποιήσαμε γύρω από το συμβάν που έγινε online με τη συμμετοχή του Γιούρι Βιπς, η Oracle Red Bull Racing διέκοψε το συμβόλαιο του Γιούρι ως δοκιμαστή και αναπληρωματικό οδηγό της. Η ομάδα δεν συγχωρεί οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού».

Μέρες αργότερα ο Μαξ Φερστάπεν ζήτησε μια 2η ευκαιρία για τον συμπαίκτη του στην ομάδα.

«Ο κόσμος αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. O Βιπς δεν είναι πια μέλος της Red Bull Racing ως αναπληρωματικός και δοκιμαστής. Νιώθω πως κάποιοι άνθρωποι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, μάλλον όχι τρίτη αλλά κάποια πράγματα μπορείς να τα πεις πολύ εύκολα.

Μερικές φορές δεν μπορείς να σκεφτείς αν κάτι μπορεί να θίξει κόσμο. Γνωρίζω τον Γιούρι λίγο παραπάνω απ’ ότι οι περισσότεροι και στην πραγματικότητα είναι φοβερός τύπος. Νομίζω πως κατάλαβε τι έκανε λάθος διότι είναι σε μία πολύ δύσκολη θέση στην καριέρα του αυτή τη στιγμή, με όλους να του ασκούν κριτική.

Είναι δίκαιο, γιατί αυτό που είπε ήταν λάθος. Διάβασα την ανακοίνωση της Formula 2 που είπαν πως δεν θα τον κρατούσαν αλλά πιστεύω πως αξίζει τη δεύτερη ευκαιρία για να δείξει πως έμαθε από το λάθος του και πως είναι καλός άνθρωπος».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ