Ο 34χρονος πιλότος εξέφρασε την αντίθεσή του για το Σύστημα Μείωσης Οπισθέλκουσας Δύναμης.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν συμφωνεί με την επιδραστικότητα που έχει το DRS στους αγώνες της Formula 1 και φρόντισε να το εκφράσει και δημόσια.

Ο 34χρονος πιλότος της Aston Martin, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εξέφρασε την αντίθεσή του για το Σύστημα Μείωσης Οπισθέλκουσας Δύναμης.

Αν και η FIA υιοθέτησε φέτος νέο νέο σετ τεχνικών κανονισμών, τα μονοθέσια εξακολουθούν και εξαρτώνται από το DRS και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μπορούμε να ακολουθούμε ο ένας τον άλλο πιο κοντά. Έχουμε, όμως, λιγότερο slipstream και εξαρτόμαστε πάλι στο DRS, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο από πριν.

Ενδιαφέρον θα είχε να ξεφορτωθούμε το DRS και να δούμε πώς είναι πραγματικά οι αγώνες, εάν μπορούμε να προσπεράσουμε πιο εύκολα. Είμαι επιφυλακτικός γιατί το DRS ήρθε ως μία επιπλέον βοήθεια για το προσπέρασμα, όμως πλέον είναι το μόνο πράγμα που μας επιτρέπει το προσπέρασμα».

Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχαμε μονοθέσια που μας επιτρέπουν να αγωνιζόμαστε δίχως το DRS. To DRS δεν υπήρχε για 70 χρόνια. Το έφεραν πριν από δέκα χρόνια ως κάτι πειραματικό.

Πιστεύω πως ένα προσπέρασμα πρέπει να εξαρτάται από τον οδηγό και όχι επειδή είσαι μέσα σε μια ζώνη και να παίρνεις DRS».

Μιλώντας για το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, επεσήμανε: «Στον αγώνα της Τζέντα είδαμε τους πρωτοπόρους να φρενάρουν πριν από τη γραμμή του DRS, για να το έχουν στην επόμενη ευθεία. Αυτός είναι ένας πολύ διαφορετικός τρόπος οδήγησης».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Δεν πιστεύω πως πρέπει να φτάσουμε εκεί. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Το προσπέρασμα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να είναι ύστερα από μια προσπάθεια, πρέπει να είναι μια επιβράβευση όταν το καταφέρνεις».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ