Με σκληρά λόγια μίλησε ο επικεφαλής της Mercedes.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, πήρε θέση αναφορικά με το porpoising, για το οποίο πολύς λόγος γίνεται εσχάτως στη Formula 1.

Το εν λόγω φαινόμενο προκαλεί έντονες αναπηδήσεις στα μονοθέσια. Παράλληλα, καταπονεί τους οδηγούς, οι οποίοι εξέφρασαν ουκ ολίγα παράπονα.

Η FIA επιχείρησε να λάβει μέτρα, εξέδωσε νέα ντιρεκτίβα στο περιθώριο του γκραν πρι του Μοντρεάλ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα δεν λύθηκε. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση και, μάλιστα, διέρρευσε πως ο Αυστριακός είχε έντονη λογομαχία με τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing.

O επικεφαλής της Mercedes δεν έμεινε εκεί. Εξαπέλυσε επίθεση στις αντίπαλες ομάδες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η Formula 1 είναι ένα σπορ που προσπαθείς να διατηρήσεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή να το αποκτήσεις.

Ωστόσο, η κατάσταση με το porpoising έχει ξεφύγει. Όλοι οι οδηγοί, τουλάχιστον ένας από κάθε ομάδα, είπαν πως είχαν έντονους πόνους μετά το Μπακού. Είχαν δυσκολία να κρατήσουν το μονοθέσιό τους στην ευθεία ή επηρεάστηκε η όρασή τους.

Οι άλλοι επικεφαλής των ομάδων προσπαθούν να χειραγωγήσουν το τι λένε οι οδηγοί ώστε να διατηρήσουν το πλεονέκτημα που έχουν και να παίξουν πολιτικά παιχνίδια, ενώ η FIA προσπαθεί να βρει μια λύση, τουλάχιστον για να βελτιώσει την κατάσταση.

Είναι διπρόσωποι, αυτό τους είπα. Δεν μιλώ μόνο για τη Mercedes. Όλα τα μονοθέσια υποφέρουν κατά ένα βαθμό.

Τα μονοθέσια είναι πολύ άκαμπτα. Τα μονοθέσια ακόμα και στον Καναδά έχουν αυτές τις αναπηδήσεις. Μιλάμε για μακροπρόθεσμες συνέπειες που δεν μπορούμε ακόμα να τις κρίνουμε.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει θέμα ασφαλείας. Παράλληλα, κάποιοι χειραγωγούν καταστάσεις στο παρασκήνιο ή λένε στους οδηγούς τους τι να πουν κι αυτό είναι θλιβερό.

Φυσικά, ο κόσμος θα αναρωτηθεί εάν είμαι ή όχι ειλικρινής. Όμως, ξαναλέω, δεν είναι δικό μας πρόβλημα μόνο.

Εάν ένας οδηγός της Red Bull πει πως μπορείς να χάσεις την όρασή σου κατά το φρενάρισμα ή δεν μπορείς να τοποθετήσεις το μονοθέσιό σου στην πίστα όπως θέλεις λόγω των αναπηδήσεων; Αυτό το είπε ο Σέρχιο Πέρεζ.

Μετά ακούς το τι έχει πει ο Κάρλος Σάινθ, ο Ντάνιελ Ρικάρντο, ο Έστεμπαν Οκόν, ο Κέβιν Μάγκνουσεν και οι οδηγοί μας. Δεν είναι πρόβλημα μόνο μίας ομάδας.

Είναι ένα πρόβλημα σχεδιασμού των μονοθεσίων με ground effect, που πρέπει να αντιμετωπιστεί, προτού έχουμε κάποια άσχημη κατάσταση.

Δεν είναι η λύση να υψώσεις τα μονοθέσια. Δεν θα λύσει αυτό την ακαμψία τους, που είναι αποτέλεσμα του αεροδυναμικού χαρακτήρα τους».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ