Τα πειράματα της πρωταθλήτριας για τη βελτίωση της W13 συνεχίζονται.

Η Mercedes δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η W13 δεν είναι αμελητέα κι έχουν εκνευρίσει τους οδηγούς της, που δεν μπορούν να είναι όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν.

Στο προσεχές γκραν πρι του Μαϊάμι τα μονοθέσια θα εμφανιστούν με νέες ρυθμίσεις κι ελπίζεται να κάνουν τη διαφορά.

«Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που να μην επιλύει μόνο το θέμα των αναπηδήσεων. Μπορείς να ανασηκώσεις το δάπεδο, να το κάνεις πιο άκαμπτο και να περιορίσεις την άντωση, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάνει το αυτοκίνητο πιο σταθερό. Αυτή δεν είναι η κατεύθυνση που ακολουθούμε», παραδέχθηκε ο διευθυντής της ομάδας, Τότο Βολφ.

Όπως πρόσθεσε: «Δυστυχώς, χωρίς δοκιμές, κάθε αγωνιστικό τριήμερο είναι λίγο σαν ένα πείραμα σε πραγματικό χρόνο. Δεν μπορούμε να αναπαράγουμε στην αεροσήραγγα τις αναπηδήσεις που βλέπουμε στην πίστα. Οπότε, είναι λίγο σαν τις παλιές ημέρες. Δοκιμάζουμε τι επίδραση έχει κάθε αλλαγή στην πίστα.

Αναζητούμε κάποιες κατευθύνσεις που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το πρόβλημα μακροχρόνια, χωρίς να χάσουμε τα οφέλη της άντωσης απλά και μόνο ανεβάζοντας το ύψος.

Θα κάνουμε αλλαγές αυτό το τριήμερο που πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να μας δείξουν κάποια κατεύθυνση. Αλλά την ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν θα την ξεκλειδώσουμε από τον έναν αγώνα στον άλλον».

Ο Αυστριακός δεν στάθηκε μόνο στο αμερικανικό γκραν πρι. Συνεχίζοντας, εξήγησε πως οι πειραματισμοί τους θα έχουν και συνέχεια.

«Μετά το Μαϊάμι θα δοκιμάσουμε κάτι και στη Βαρκελώνη. Εκεί είχαμε πολύ λιγότερες αναπηδήσεις στις δοκιμές του χειμώνα, σε σχέση με τις επόμενες στο Μπαχρέιν Η σύγκριση δεδομένων θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά».

Καταλήγοντας, διευκρίνισε: «Δεν μπορείς να κερδίζεις δέκα χρόνια στη σειρά χωρίς να φας τα μούτρα σου κάποια στιγμή. Τώρα, προσπαθούμε να ανακάμψουμε. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουμε την ομάδα.

Θα έχουμε τα ίδια αυτοκίνητα και το 2023, που σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσουμε όλα όσα μάθουμε φέτος στο αυτοκίνητο της επόμενης χρονιάς. Όσο πιο γρήγορα βγούμε από αυτό τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, είμαστε ακόμα μακριά από τις νίκες, δυστυχώς».

Σε ερώτηση για τους οδηγούς, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, απάντησε: «Για την κατάσταση αναμφίβολα αυτοί που δεν φταίνε είναι οι οδηγοί.

Ο Λιούις είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου, απλώς δεν έχει το αυτοκίνητο για να το δείξει προς στιγμήν. Αλλά μιλάμε για έναν επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Δεν ξέρω κανέναν σπουδαίο οδηγό που να μην πέρασε μια δύσκολη φάση. Θα μας βοηθήσει να βγούμε από όλο αυτό».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ