Τι και αν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Formula1 το 2021 με τον πιο εμφατικό τρόπο – που ακόμη αμφισβητείται από τη Mercedes . O Μαξ Φερστάπεν, έφερε το πρωτάθλημα στην Red Bull αλλά. Η τελευταία ακόμη τον φυσάει και δεν κρυώνει τον λογαριασμό από τις ζημιές. Που προκάλεσε ο Ολλανδός πιλότος κατά τη διάρκεια […]

Τι και αν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Formula1 το 2021 με τον πιο εμφατικό τρόπο – που ακόμη αμφισβητείται από τη Mercedes . O Μαξ Φερστάπεν, έφερε το πρωτάθλημα στην Red Bull αλλά. Η τελευταία ακόμη τον φυσάει και δεν κρυώνει τον λογαριασμό από τις ζημιές. Που προκάλεσε ο Ολλανδός πιλότος κατά τη διάρκεια του περσινού πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος οδηγός κόστισε κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, σε επισκευές, ανταλλακτικά και αντικαταστάσεις ζημιών. Που προκάλεσε ο νευρικός πιλότος, που ουκ ολίγες ζημιές προκάλεσε μέσα στο 2021.

Αποκορύφωμα όλων, το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχαν στην Μόντσα τον περασμένο Σεπτέμβριο – με τον Χάμιλτον να κάνει ακόμη τον σταυρό του, για το πως γλίτωσε τα χειρότερα, όταν είδε το μονοθέσιο του Φερστάπεν να τον …καπελώνει στο κεφάλι του!

Ο Χάμιλτον έρχεται δεύτερος με τις ζημιές του να είναι στο ένα τρίτο – 1,1 εκατομμύρια ευρώ.
Σαφώς, μπροστά στις ζωές των οδηγών. Τα χρήματα και οι λογαριασμοί έρχονται δεύτεροι, με τις ομάδες να ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίζουν την ασφάλεια των μονοθεσιών τους.

Μεταξύ αυτών, το HALO, το προστατευτικό κάγκελο, που μοιάζει με τον μαγικό σωτήρα. Που προστατεύει τους πιλότους από κάθε σύγκρουση, ατύχημα, φωτιά., που, ευτυχώς, έγινε υποχρεωτικό το 2018 με στόχο να προστατεύει πρωτίστως το κεφάλι του οδηγού.

Το νεοφερμένο σύστημα που σχεδιάστηκε για να αντέχει σε αδιανόητες συγκρούσεις. Με μόνο στόχο, να σώζει ζωές. Και το τρομακτικό ατύχημα του Χάμιλτον με την ρόδα του Φερστάπεν πάνω από το κεφάλι του φανερώνει πως το HALO του έσωσε τη ζωή.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ