Η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας του έδωσε αυτόν τον τίτλο λαμβάνοντας υπόψιν  όσα έχει κάνει και όσα έχει πει ο Βρετανός για την χώρα της λατινικής Αμερικής.

Η Βραζιλία έκανε επίτιμο πολίτη της τον Λιούις Χάμιλτον! Η πρόταση του André Figueiredo, ομοσπονδιακού βουλευτή της πολιτείας Ceará, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Ο Βρετανός οδηγός ενθουσιάστηκε στο άκουσμα της είδησης αυτής και φάνηκε  μέσα από τις αναρτήσεις του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο εδώ στη Βραζιλία… Είναι μια τόσο όμορφη κουλτούρα. Έχω πάει μόνο στο Ρίο και το Σάο Πάολο, αλλά θέλω να επιστρέψω για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά ή κάτι τέτοιο. «ο Νεϊμάρ με προσκαλεί κάθε χρόνο και ο Γκάμπριελ Μεντίνα (επαγγελματίας σέρφερ) επίσης, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία… Περιμένω το βραζιλιάνικο διαβατήριό μου», έγραψε ο Λιούις Χάμιλτον.

Πριν από μερικούς μήνες χειροτονήθηκε Sir και πλέον είναι και επίσημα επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας του έδωσε αυτόν τον τίτλο λαμβάνοντας υπόψιν  όσα έχει κάνει και όσα έχει πει ο Βρετανός για την χώρα της λατινικής Αμερικής.

Ο Χάμιλτον πανηγύρισε πέρσι την νίκη του στο Grand Prix του Σάο Πάολο με σημαία της Βραζιλίας.  Μια χώρα την οποία λατρεύει όσο λάτρευε και τον Άιρτον Σένα. Ήταν και η χώρα στην οποία κατέκτησε το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ