Βρίσκεται δεκατρία χρόνια στη Red Bull Racing και ξέρει πλέον πώς να δημιουργεί πρωταθλητές.

Η φετινή αγωνιστική σεζόν στη Formula 1 έχει χαρακτηριστεί από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ferrari, αγωνιστικά και στρατηγικά.

Στη Red Bull δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους «πονοκεφάλους», χάρη στην επικεφαλής στρατηγικής Χάνα Σμιτς.

Βρίσκεται δεκατρία χρόνια στη Red Bull Racing και ξέρει πλέον πώς να δημιουργεί πρωταθλητές. Οι αποφάσεις, εκείνης και της ομάδας της, κατά τη διάρκεια των γκραν πρι είναι από τις πλέον επιτυχημένες μεταξύ των ομάδων της F1.

Τελευταίο παράδειγμα, στη Βουδαπέστη. Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε από τη δέκατη θέση της εκκίνησης στην πρώτη θέση, αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή να αλλάξει ελαστικά.

Η τολμηρή στρατηγική της, με δύο undercuts, επίσης αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Οι αποφάσεις της δεν ήταν τυχαίες…

«Είμαι σίγουρα από τους ανθρώπους που προγραμματίζουν τα πάντα και θέλω να προετοιμάζω τα πάντα εκ των προτέρων όσο καλύτερα μπορώ», παραδέχθηκε η ίδια.

Όπως πρόσθεσε: «’Έχω εξετάσει εκ των προτέρων όλα τα διαφορετικά σενάρια. Στο σπίτι, για παράδειγμα, έχω ετοιμάζει τα πάντα από το προηγούμενο βράδυ όταν πρόκειται να φύγουμε.

Το ίδιο είναι και στους αγώνες. Πάντα φτάνω εκεί έχοντας μελετήσει πολλά διαφορετικά σενάρια, τα έχω σκεφτεί μαζί με κάθε πιθανή έκβαση που μπορεί να έχει το καθένα από αυτά.

Έτσι, έχεις έναν οδικό χάρτη για το πού θα βρίσκεσαι σε σχέση με οτιδήποτε απρόβλεπτο μπορεί να συμβεί στον αγώνα.

Κάτι που επίσης έχω μάθει είναι πως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσαρμοστικός και να μπορείς να ελίσσεσαι με βάση όσα συμβαίνουν στον αγώνα, να μη μένεις προσκολλημένος απαραίτητα στο αρχικό σου πλάνο.

Αυτό είναι κάτι στο οποίο βελτιώθηκα ολοένα και περισσότερο με την εμπειρία που απέκτησα όσο καιρό κάνω αυτή τη δουλειά»,

Η πίεση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μεγάλη, αλλά εκείνη δεν προβληματίζεται. «Βασικά, κάνω συχνά διαλογισμό, που με βοηθάει πολύ να μένω ψύχραιμη στον αγώνα εάν τα πράγματα αρχίσουν να γίνονται τεταμένα», εξήγησε.

Συμπληρώνοντας, ανέφερε: «Πάντα σκέφτομαι ότι ο ρόλος του επικεφαλής στρατηγικής είναι να μένει ψύχραιμος και να κρατά καθαρή σκέψη όταν όλοι οι άλλοι ενθουσιάζονται με κάτι.

Κάποιος μου έδωσε παλιότερα μια συμβουλή, πως εάν γυρίζεις ανάποδα τα χέρια σου, με τις παλάμες προς τα κάτω, αυτό σε βοηθάει να είσαι πιο ξεκάθαρος και πιο πειστικός σε ό,τι λες

Αυτό είναι κάτι που κάνω ενίοτε στη διάρκεια του αγώνα, για να μπορέσω να συγκεντρωθώ από την αρχή.

Νομίζω ότι η ψυχραιμία είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους για τον υπεύθυνο της στρατηγικής».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ