Το παράκανε ο Φέτελ!

Το παράκανε ο Φέτελ! Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 όπου σταθεί και όπου βρεθεί μας θυμίζει τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες και πράξεις.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε στο πλαίσιο του Grand Prix Ιταλίας για τον αγώνα στη Μόντσα, εκείνος αποκρίθηκε για αυτό που τον …καίει.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός της Aston Martin F1 είπε σχετικά:

«Ελπίζω να σταματήσουν τα περάσματα με τα αεροπλάνα. Άκουσα πως ο Πρόεδρος της Ιταλίας επέμενε σε αυτό – είναι 100 χρονών άρα ίσως του είναι δύσκολο να αφήσει στην άκρη τέτοιου είδους εγωισμούς. Μας είχαν υποσχεθεί πως αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Όμως φαίνεται πως ο πρόεδρος άλλαξε γνώμη και η F1 ενέδωσε στις πιέσεις του».

Η αναφορά στον 81χρονο Σέρτζιο Ματαρέλα δεν έγινε δεκτή με χαμόγελα στη γειτονική χώρα. Παρότι η κριτική του Γερμανού για τις πτήσεις του εντυπωσιακού, ακροβατικού σμήνους των Frecce Tricolori αλλά και του μεγάλου αεροπλάνου που συνόδεψε τα εννέα B-339 στο δεύτερο πέρασμα πάνω από την πίστα της Μόντσα, είχε βάση, οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί για τον Ματαρέλα γύρισαν μπούμερανγκ.

Αυτά άκουσε ο Σέρτζιο Ματαρέλα και αντέδρασε γεμάτος οργή: 

«Όσα είπε ήταν προσβλητικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας αλλά και για όλους μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Ματαρέλα που ήρθε στη Μόντσα για να γιορτάσει μαζί μας τα 100 χρόνια της πίστας. Όσο για το επίμαχο αεροπλάνο, πέταξε χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά, βιώσιμα καύσιμα κατά 25%, σε ένα σημαντικό πείραμα και για την πολιτική μας αεροπορία.

Πάντα πίστευα πως πρέπει να ακούμε κι όχι να σχολιάζουμε τον Πρόεδρο μίας χώρας, ειδικά κάποιος που είναι καλεσμένος σε μία ξένη χώρα. Η πτήση των Frecce Tricolori αποτελεί στιγμή περηφάνειας για εμάς τους Ιταλούς.

Είναι κρίμα, ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, που κατέκτησε την πρώτη του νίκη εδώ στη Μόντσα, να έχει προκαλέσει μία τόσο ανούσια και απαίσια διαμάχη. Πρέπει πλέον να ζητήσει συγνώμη από τον Πρόεδρο Ματαρέλα και όλους τους Ιταλούς», είπε ο Λα Ρούσα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ