Ο Μαξ Φερστάπεν έχει εξασφαλίσει τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του και τώρα κυνηγά κάποια θρυλικά ρεκόρ.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει εξασφαλίσει τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του και τώρα κυνηγά κάποια θρυλικά ρεκόρ.

Όταν ξεκινούσε την πορεία του στην Formula 1 το 2015 όλα συνηγορούσαν σε μια λαμπρή καριέρα. Λίγα χρόνια αργότερα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση που παραθέτουμε και αναλύουμε τα ρεκόρ του “Ιπτάμενου” Ολλανδού!

Ο πιλότος της Red Bull κέρδισε με άνεση τον φετινό τίτλο, έχοντας σημαντική διαφορά από τους διώκτες του στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Όμως οι εναπομείναντες αγώνες δεν θα είναι αγγαρεία. Οι 12 νίκες μέσα στο 2022, τον κάνουν υποψήφιο για κατάρριψη και άλλων ρεκόρ.

Η διάκριση που κυνηγά πλέον είναι οι περισσότερες νίκες σε μια σεζόν στην ιστορία της Formula 1. Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει φυσικά στον κορυφαίο όλων, τον Μίκαελ Σουμάχερ που πέτυχε 13 στο πρωτάθλημα του 2004.

Ίδια επίδοση είχε και ένας άλλος Γερμανός, ο Σεμπάστιαν Φέτελ το 2013 με την Red Bull. Η διαφορά ωστόσο στα δύο αυτά ρεκόρ είναι πως ο “Σούμι” πέτυχε αυτή την τρομακτική επίδοση σε μόλις 18 αγώνες ενώ ο Φέτελ σε 19.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει αυτή τη στιγμή 12/19 και στατιστικά δεν προλαβαίνει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ σε αναλογία νικών/αγώνων (22 grand prix), όμως οι επιδόσεις τους είναι αξιοθαύμαστες!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ