Ο Λιούις Χάμιλτον πρωταγωνιστεί εντός και εκτός πίστας! Ο 7ακις παγκόσμιο πρωταθλητής στέλνει μήνυμα σε όλες τις πλευρές πως δεν θα σταματήσει να λέει ελεύθερα τη γνώμη του!

Ο Λιούις Χάμιλτον πρωταγωνιστεί εντός και εκτός πίστας! Ο 7ακις παγκόσμιο πρωταθλητής στέλνει μήνυμα σε όλες τις πλευρές πως δεν θα σταματήσει να λέει ελεύθερα τη γνώμη του!

Ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα έχει θιχτεί στους κύκλους της Formula 1. Επενδυτές από την Σαουδική Αραβία θέλουν να εξαγοράσουν το brand name του πρωταθλήματος, επιβάλλοντας τους δικούς τους περιορισμούς που έγκειται σε απαγόρευση προβολής προσωπικών, θρησκευτικών ή πολιτικών μηνυμάτων.

Θέση για το ζήτημα πήρε ο Λιούις Χάμιλτον που είναι έτοιμος να εναντιωθεί με κάθε τίμημα σε κάθε είδους “φίμωση”!

«Δεν παρακολουθούσα τις ειδήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά άκουσα τι έγινε. Δεν με εκπλήσσει μπορώ να πω. Δεν θα με σταματήσει όμως τίποτα από το να λέω τη γνώμη μου σε θέματα για τα οποία έχω πάθος. Πιστεύω πως το σπορ έχει ευθύνη να μιλάει για σημαντικά ζητήματα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για θέματα που μας αφορούν, ειδικά όταν ταξιδεύουμε σε τόσο διαφορετικά μέρη. Οπότε για εμένα τίποτα δεν αλλάζει».

Σε περίπτωση που οι οδηγοί δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες της FIA προβλέπονται επιπτώσεις. Οι ποινές οι οποίες θα επιβληθούν είναι άγνωστες προς το παρόν, όμως μπορεί να περιλαμβάνουν από χρηματικά πρόστιμα έως και αποκλεισμούς από επόμενα Grand Prix.

Ωστόσο ο Χάμιλτον δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει πίσω: «Νομίζω πως θα ήταν ανόητο να επιβάλλονται επιπλέον βαθμοί ποινής επειδή θα μιλάω για ορισμένα ζητήματα, αλλά όπως προανέφερα, θα λέω την άποψή μου. Υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να λύσουμε. Η στήριξη του Στέφανο Ντομενικάλι είναι φοβερή. Όλοι οι οδηγοί είναι ενωμένοι στο θέμα της ελευθερίας της έκφρασης».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ