Ο Λούις Χάμιλτον έφτασε τις 100 νίκες του στην Formula 1. Μία ένδοξη καριέρα, που έχει και συνέχεια. Ο Βρετανός πιλότος γράφει ιστορία και δεν αποκλείεται να συνεχίσει με άλλες τόσες νίκες στο ενεργητικό του. Όσο αντέξει. Εμείς θα είμαστε εδώ να απολαμβάνουμε τους αγώνες του. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν αφήσει εποχή. Θρυλικές εμφανίσεις […]

Ο Λούις Χάμιλτον έφτασε τις 100 νίκες του στην Formula 1. Μία ένδοξη καριέρα, που έχει και συνέχεια.

Ο Βρετανός πιλότος γράφει ιστορία και δεν αποκλείεται να συνεχίσει με άλλες τόσες νίκες στο ενεργητικό του.

Όσο αντέξει. Εμείς θα είμαστε εδώ να απολαμβάνουμε τους αγώνες του.

Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν αφήσει εποχή. Θρυλικές εμφανίσεις και αδιανόητη οδήγηση στην πίστα.

Ας θυμηθούμε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς:

#10 GP Ιαπωνίας 2007

Ένας από τους πιο  δύσκολους αγώνες της ιστορίας της Formula 1 ήταν το GP Ιαπωνίας. Η βροχή έκανε αδύνατη την οδήγηση στην πίστα του Φούτζι. Ο Χάμιλτον είχε κατακτήσει την pole position, με τον Αλόνσο να ολοκληρώνει το 1-2 για τη McLaren στις κατατακτήριες. Ο Βρετανός πιλότος πήρε από το χέρι τους υπόλοιπους και τερμάτισε στην κορυφή.

#9  Γερμανίας 2011

Ο Χάμιλτον με McLaren είχε ως ανταγωνιστές του τον Ουέμπερ με Red Bull και τον Αλόνσο με Ferrari, ενώ ο Φέτελ, που ήταν μπροστά στην βαθμολογία με διαφορά 80 βαθμών σε εκείνο το σημείο, δεν ήταν στην κούρσα. Ο Βρετανός σημείωσε εξαιρετικό χρόνο και έπιασε την πρώτη θεση. Κρίσιμη νίκη για τον τίτλο.

#8  GP Τουρκίας 2020

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη βρεγμένη πίστα του Ιστανμπούλ Παρκ. Έχοντας μια μέτρια εκκίνηση, δεν μπορούσε να απειλήσει για την κορυφή που κατείχαν οι δύο Racing Point των Λανς Στρολ και Σέρτζιο Πέρεζ. Ανέβασε ρυθμό στα κρίσιμα σημεία και πήρε την νίκη στο τσακ.

#7 GP Γερμανίας 2018

Το GP Γερμανίας που διεξήχθη στην πίστα του Χοκενχάιμ ήταν καθοριστικό για την έκβαση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Το Σάββατο στις κατατακτήριες o Χάμιλτον είδε το σαββατοκύριακό του να καταστρέφεται όταν πρόβλημα με τον κινητήρα του τον έφερε μόλις στη 15η θέση στην εκκίνηση του αγώνα. Όμως έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

#6 GP Βελγίου 2017

10 γύροι που καθήλωσαν το παγκόσμιο κοινό. Μια μεγάλη νίκη που έμελλε να είναι η αρχή ενός σερί που θα τον έφερνε σε θέση ισχύος για το τέταρτο πρωτάθλημά του.

#5 GP Μπαχρέιν 2021

Η νίκη κρίθηκε στον 53ο από τους 56 γύρους, όταν τοποθέτησε σωστά το μονοθέσιό του στη στροφή 4 και ανάγκασε τον Φερστάπεν να τον περάσει εκτός πίστας. Αυτό δεν άρεσε στους αγωνοδίκες που έδωσαν εντολή στον οδηγό της Red Bull να δώσει αμέσως τη θέση πίσω κι έτσι ο Χάμιλτον ξεκίνησε με το δεξί το 2021.

#4 GP Καναδά 2007

Κανένας οδηγός δεν ξεχνάει την πρώτη του νίκη και παρά το γεγονός πως έχει πλέον 100, ο Χάμιλτον σίγουρα θυμάται το GP Καναδά του 2007. Έχοντας ήδη πάρει την πρώτη του pole position, η μάχη του ήταν με τον teammate του στη McLaren, Φερνάντο Αλόνσο.

#3GP Ιταλίας 2018

Ένα κόμπο από ταχύτατους γύρους τον έφερε σε απόσταση βολής στον 45ο γύρο και με μια τρομερή κίνηση από την εξωτερική, ανέβηκε στην κορυφή, την οποία κράτησε μέχρι τέλους.

#2 GP Καναδά 2010

Ο Χάμιλτον με τη McLaren ξεκινούσε από την 1η θέση, όμως η μαλακή γόμα στα ελαστικά του τον πρόδωσε νωρίς. Έτσι έπεσε πίσω από τις Red Bull και αργότερα πίσω από τον Αλόνσο της Ferrari κατά την αλλαγή ελαστικών.

Όμως δεν τα παράτησε και με εξαιρετική προσπάθεια και μεγάλα προσπεράσματα σε Αλόνσο και Ουέμπερ έφτασε στην πρώτη του νίκη εκείνη τη χρονιά.

#1 GP Μ. Βρετανίας 2008

Η πρώτη νίκη του Χάμιλτον στο Σίλβερστον ήρθε το 2008 στην καλύτερη εμφάνισή της καριέρας του με το μονοθέσιο της McLaren. Έχοντας εκκινήσει 4ος, αμέσως άρπαξε την πρωτοπορία με ένα τρομερό προσπέρασμα στον Χέικι Κοβαλάινεν και δεν κατάφερε ποτέ κανένας να τον απειλήσει.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!