Δε θα πιστεύετε το ποσό που καταβάλλουν οι χώρες για τη διεξαγωγή ένός αγώνα της Formula 1.

Η Formula 1 δεν μένει στάσιμη και ψάχνει το καλύτερο για τους θαυμαστές της. Τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση βρίσκει νέους προορισμούς για τη διεξαγωγή των αγώνων της.

Η Liberty Media έχει σκοπό να ανεβάσει τον αριθμό αγώνων ανά σεζόν. Ο μεγαλύτερος της στόχος είναι να φθάσει τους 25. Αυτό βέβαια έρχεται σε σύγκρουση με τις ομάδες, που δεν επιθυμούν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μέσα στο 2022 το σπορ θα επισκεφθεί συνολικά 23 πίστες. Ένας αριθμός που είναι ρεκόρ στην ιστορία του. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 20 Μαρτίου με το GP Μπαχρέιν και ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου με το GP Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, η Formula 1 έχει συμβόλαιο με 25 πίστες. Όμως, από τη μία το GP Κίνας δεν θα διεξαχθεί φέτος και από τη άλλη το Κατάρ θα επιστρέψει το 2023, αφού φέτος  επικεντρώνεται στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Όπως καταλαβαίνετε το να φιλοξενεί μια χώρα έναν αγώνα Formula 1 αποτελεί τεράστια διαφήμιση και προσφέρει αίγλη και χρήμα.

Τα μεγαλύτερα συμβόλαια με τη Formula 1 έχουν η Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς καταβάλλουν παράβολο αξίας 50 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ποσό θα διαθέσει και το Κατάρ από το 2023. Από κοντά και στη θέση στη σχετική λίστα βρίσκονται η Ρωσία και η Κίνα με 45 εκατομμύρια ευρώ συμβόλαια. Ενώ, ακολουθεί το Μπαχρέιν με 40. H Ουγγαρία και το Άμπου Ντάμπι καταβάλλουν παράβολο αξίας 35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ Αυστραλία και Σιγκαπούρη πληρώνουν 31 εκατ. ευρώ.

Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καθώς, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα φθηνότερα συμβόλαια. Το Μονακό δίνει μόλις 13 εκατ. ευρώ, ενώ από τη μεριά της η Ίμολα 18. Η Γαλλία καταβάλλει 20 εκατ. ευρώ, ενώ 8 χώρες (Ισπανία, Αυστρία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, ΗΠΑ και Βραζιλία) δίνουν από 22 εκατ. ευρώ. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποσό που θα πληρώσει το Μαϊάμι.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ