Η Formula 1 συνεχίζει το εμπάργκο απέναντι στην Ρωσία.

Η Formula 1 συνεχίζει το εμπάργκο απέναντι στην Ρωσία. Με βάση τις νέες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.  Οι άνθρωποι της διοργάνωσης, μετά την πίστα της Ρωσίας εγκαταλείπουν κάθε τι Ρωσικό.

Ακόμη και πιλότους…

Η αρχή ήταν η ακύρωση του καθορισμένου για τις 25 Σεπτεμβρίου Grand Prix στο Σότσι της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όμως πολύ πιθανό πλέον είναι να αποκλειστεί από το ερχόμενο καλεντάρι της Formula 1 και ο οδηγόςτης Haas, Νικίτα Μαζέπιν, καθώς ο πατέρας του έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Διοργανώσεις σε εδάφη της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

– Κανένας διεθνής αγώνας δεν θα λάβει μέρος στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μέχρι νεωτέρας.
– Η σημαία, το σύμβολο ή ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, δε θα χρησιμοποιηθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

Οδηγοί και αγωνιζόμενοι

– Καμία ομάδα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε διεθνείς αγώνες (π.χ. τα FIA Motorsport Games), μέχρι νεωτέρας.
– Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι οδηγοί και αγωνιζόμενοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες ως ουδέτερες συμμετοχές, υπό τη «Σημαία της FIA», βάσει συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την τήρηση των αρχών της FIA περί ειρήνης και πολιτικής ουδετερότητας, μέχρι νεωτέρας

Διεθνές Αθλητικό Καλεντάρι

Μετά από πρόταση του κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, ματαιώνεται το Ρωσικό Grand Prix του 2022 για λόγους Ανωτέρας Βίας.”

Ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η FIA παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία με σοκ και λύπη και ελπίζει σε ταχεία, ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης. Καταδικάζουμε τη Ρωσική εισβολή στην Τουρκία και οι σκέψεις μας είναι με όσους υποφέρουν λόγω αυτής. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου για την ταχεία τους δράση και απόφαση αυτών των μέτρων, προς το συμφέρον του σπορ και της ειρήνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Λεονίντ Κοστιουτσένκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου της Ουκρανίας (FAU) και την ευρύτεροι οικογένεια της FIA στη χώρα».

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ