Η Formula 1 εξήγησε πως είναι αδύνατον να διεξαχθεί στο Σότσι υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι και η πίστα «Sochi Autodrom» εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2022.

Η FIA ανακοίνωσε την ακύρωση του ρωσικού Grand Prix, το οποίο ήταν να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές έκαναν λόγο -στην ανακοίνωσή τους- για αδυναμία φιλοξενίας του αγώνα στη Ρωσία, χωρίς να μπαίνουν σε λεπτομέρειες.

Φυσικά, η απόφαση πάρθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν αποκλείεται πλέον το Grand Prix να «μετακομίσει» στην Τουρκία και το «Istanbul Park Circuit» της Κωνσταντινούπολης, που εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον.

Η ανακοίνωση: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 της FΙA επισκέπτεται χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο με ένα θετικό όραμα να ενώσει τους ανθρώπους, φέρνοντας τα έθνη κοντά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ κι ελπίζουμε για μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης.

Η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματός μας και το συμπέρασμα είναι, συμπεριλαμβανομένης της άποψης όλων των σχετικών φορέων, ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το ρωσικό Grand Prix υπό τις παρούσες συνθήκες».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ