Η κόντρα του Εμπαπέ (και) με τον Βραζιλιάνο και οι φήμες ότι είπε στη διοίκηση να τον πουλήσουν, τον έχουν πεισμώσει. Το ξεκίνημά του στη σεζόν είναι εντυπωσιακό. Και, πάντως, ασυνήθιστο για έναν παίκτη με μέσο όρο ούτε 29 εμφανίσεων ανά σεζόν την τελευταία 5ετία...

Νεϊμάρ: Τον έπιασε το… μανιάτικο -σαρώνει στην Παρί! Τα 222.000.000 ευρώ που, πριν από 5 χρόνια έδωσε η γαλλική ομάδα στη Μπαρτσελόνα για τον Βραζιλιάνο, είναι μόνον η… κορυφή του παγόβουνου! Η μεταγραφή παραμένει η ακριβότερη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Στην εξίσωση, ωστόσο, πρέπει να βάλει κανείς και την αμοιβή του, όλα αυτά τα χρόνια. Επειδή ξεκίνησε με (μικτά) 830.000 ευρώ τη βδομάδα και σήμερα είναι σχεδόν 1.100.000, ας πούμε, κατά μέσο όρο, 900.000 ευρώ, ΟΚ.

4.330.000 ευρώ κάθε γκολ του, 37.600 ευρώ κάθε αγωνιστικό του λεπτό!

Στην πράξη, λοιπόν, ο Νεϊμάρ έχει -στανταράκι- κοστίσει ως τώρα στην Παρί πάνω 455.000.000 ευρώ! Είναι ένα ποσό ασύλληπτο. Έως και εκφοβιστικό. Ειδικά αν σκεφτεί κάποιος τι έχει πάρει πίσω για όλα αυτά τα χρήματα. Εν ολίγοις 105 γκολ και 63 ασίστ σε 147 ματς. Κάθε συμμετοχή του σε γκολ, δηλαδή, έχει κοστίσει στη γαλλική ομάδα 2.700.000 ευρώ! Και κάθε δικό του τέρμα, 4.330.000! Παρά ταύτα, το πρόβλημα δεν είναι κυρίως αυτό.  Τόσα, 105 γκολ, είχε πετύχει ο Βραζιλιάνος (συν 76 ασίστ) σε 186 ματς με τη Μπάρτσα. Το πρόβλημα είναι… τα ματς.

 

Ο Νεϊμάρ έγραψε σε 4 σεζόν 186 εμφανίσεις με τους Καταλανούς. Αλλά στο Παρίσι, μετά από 5 χρόνια έχει 39 λιγότερες! Το 2017-18 είχε 30 συμμετοχές σε 2.700 αγωνιστικά λεπτά. Το 2018-19 είχε 28 εφανίσεις και 2.350 λεπτά, το 2019-20, 27 και 2.400, το 2020-21 (ρεκόρ!) 31 συμμετοχές και 2.300 λεπτά. Και πέρυσι 28 και 2.330′. Αν τα προσθέσει κάποιος, φτάνει σε κάτι λιγότερο από 12.100 αγωνιστικά λεπτά. Κάτι που σημαίνει ότι, το καθένα τους, έχει κοστίσει στην Παρί -μίνιμουμ- 37.600 ευρώ!

Η κόντρα του με τον Εμπαπέ δείχνει να τον “ξυπνάει”!

Βεβαίως, στο ποδόσφαιρο, οι τραυματισμοί, μεγάλοι και μικροί είναι στο πρόγραμμα. Όμως ένας μέσος όρος συμμετοχών που δε φτάνει καν τις 29 το χρόνο, δείχνει κάτι. Συνήθως, χμ, όχι και τόσο μεγάλη αφοσίωση σ’ αυτό που λέμε “αθλητική ζωή”. Όχι και μεγάλη προσήλωση στην προπόνηση. Και, σίγουρα, όχι διάθεση για το “κάτι παραπάνω” σε ατομικό επίπεδο ώστε να βελτιώσεις τα αδύναμα σημεία σου.

 

Ο Νεϊμάρ έχει ακούσει ουκ ολίγα για όλα τα πιο πάνω στα 5 χρόνια του στην Παρί. Ότι, δηλαδή, είναι “τεμπελάκος”, ότι του αρκεί το φυσικό του ταλέντο αλλά δεν το δουλεύει αρκετά, ότι είναι απείθαρχος τακτικά. Και, βέβαια, ότι είναι υπέρ το δέον… μπον βιβάν και λιγότερο απ’ όσο πρέπει αφοσιωμένος στα ποδοσφαιρικά καθήκοντα, για τα οποία τόσο πλουσιοπάροχα αμείβεται. Πριν καλά καλά ξεκινήσει η εφετινή σεζόν, όλα τα ρεπορτάζ λένε και ότι τα ίδια πάνω κάτω άκουσε για τον Βραζιλιάνο η διοίκηση και από τον άτυπο μεν, γενικό δερβέναγα δε της ομάδας Κιλιάν Εμπαπέ.

Έχει ξεκινήσει δαιμονισμένα τη σεζόν!

Αυτό, ωστόσο -καθώς και κάτι μισόλογα για πώλησή του- ήταν, μάλλον, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος έχει μπει δαιμονισμένα στο γήπεδο εφέτος. Τρια 90λεπτα ήδη, με 5 γκολ και 3 ασίστ είναι -επιτέλους- στατιστικά αντάξια του ονόματος, της φήμης και… του τραπεζικού λογαριασμού του. Βλέπετε, καλός ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που έδειχνε, π.χ. απέναντι στον Έντινσον Καβάνι, ο Βραζιλιάνος.

Και καλές -αλλά περασμένες, πια, καλώς ή κακώς- οι εποχές που ήταν για τον Εμπαπέ ότι, π.χ. ήταν εφέτος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον Βινίσιους Τζούνιορ. Ένας μέντορας στο γήπεδο και αυτός που “ανέβαζε” επίπεδο τον Γάλλο. Σήμερα, θέλει δε θέλει, ο Νεϊμάρ παίζει σε μια ομάδα όπου, αν ο Μέσι “ξυπνήσει” για τα καλά λόγω Μουντιάλ, μπορεί άνετα να θεωρείται και 3ος στην ιεραρχία. Με τα 30 του κλεισμένα από τις 5 Φεβρουαρίου, αν ο Βραζιλιάνος θέλει να είναι ξανά ο Νο1 της ομάδας, ο μόνος τρόπος να το δείξει είναι στο γήπεδο. Και ως τώρα… καλά το πάει. (Αρκεί, φυσικά, να προσέξει και τι κάνει έξω απ’ αυτό. Όμως αυτή είναι μια άλλη, διαφορετική ιστορία…)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ