Ο νέος "ιός" που το... εργαστήριο της Παρί εξαπολύει στον ποδοσφαιρικό κόσμο -μετά από εκείνον του... στασιμοπληθωρισμού που έφερε ο Νεϊμάρ, πέντε χρόνια πριν- δεν πρόκειται να γίνει, αυτή τη φορά, πανδημία. Αλλά να βάζεις έναν -οποιοδήποτε- παίκτη πάνω απ' το σύλλογο και με λόγο για όλους και για όλα, είναι κάτι που, κατά 99,99%, θα το πληρώσεις ακριβά. (Όχι σε λεφτά...)

Η Παρί θέλει το Τσάμπιονς ή το… Εμπαπέ Λιγκ; Μπορεί και όλα να είναι υπερβολές. Του στίλ, τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε μια δεκαριά. Όμως, είδαν το φως της δημοσιότητας μέρες τώρα. Και διάψευση δεν υπάρχει. Άρα, σίγουρα κάποια φωτιά θα είναι πίσω από τον καπνό, ακόμη κι αν δεν είναι πυρκαγιά. Προς το παρόν. Όμως, καλώς ή κακώς, σύντομα -και αναπόφευκτα- θα γίνει τέτοια.

Διότι αν όντως ο Κιλιάν Εμπαπέ εκτός από (τουλάχιστον) 300.000.000 για τρία χρόνια (!), ζήτησε και πήρε το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνος στην Παρί και για το ποιος θα είναι… προπονητής, αλλά και ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες του, αυτό δεν είναι πια ομάδα. Ούτε καν… ομάδα-μπ@ρδ&λο, που έλεγε κάποτε η κερκίδα στην Ελλάδα.

Θα γίνει ο πρώτος που δε παίζει FIFA 22 στο PS, αλλά με… ζωντανούς παίκτες!

Διότι, να μας συγχωρείτε πολύ και με το μπαρδόν, μεσιέ Αλ Κελαϊφί μας, αλλά και στα μπ@ρδ&ελα, υπάρχει μια μανδάμ που κάνει κουμάντο. Δεν κάνουν τα εργαζόμενα κορίτσια ή και αγόρια ό,τι θέλουν. Όσο όμορφες-οι είναι. Κι όσο καλή πελατεία κι αν προσελκύουν. Εδώ όμως, αν είναι αλήθεια αυτό που κυκλοφορεί -χωρίς να διαψευστεί, επαναλαμβάνουμε- ο Κιλιάν θα γίνει ο πρώτος άνθρωπος που δε θα παίζει… virtual ποδόσφαιρο.

Είναι και το πρόσωπο στο εξώφυλλο του FIFA 22, φυσικά. Αλλά συγχρόνως, ως ποδοσφαιρικός δικτάτορας θα παίζει, όχι στο PlayStation, αλλά με… ζωντανούς προπονητές και συμπαίκτες. Ή μάλλον, σκέτους παίκτες-πιόνια. Διότι “συν-παίκτης” του, υπό τέτοιες συνθήκες, δε θα μπορεί να θεωρείται κανείς! Μόνο “κολλητός” του (άρα θα παίζει) ή κάποιος που του μπαίνει στη μύτη για κάποιο λόγο (άρα θα είναι παγκίτης).

Ας πούμε ΟΚ για τη “φούσκα”. Αλλά να γίνει… Σταυραετός Δώθε Ραχούλας;

Η Παρί είναι υπεύθυνη για τη χρηματιστηριακή “φούσκα” των τελευταίων ετών, με την απόφασή της, το 2017, να ενεργοποιήσει την εξωπραγματική ρήτρα του Νεϊμάρ. Αλλά πες ότι, για νεόπλουτη ομάδα με ιδιοκτήτες που λίγο σκαμπάζουν -το δείχνουν και τώρα, άλλωστε- από μπάλα, άντε και δεν τη ρίχνεις στην πυρά για εκείνα τα 222.000.000 ευρώ και τον… “στασιμοπληθωρισμό” που έφεραν στο παιχνίδι.

Τώρα όμως, η γαλλική ομάδα πάει να… εφεύρει το ποδόσφαιρο από την αρχή! Να έχει παίκτη (σούπερ σταρ), προπονητή, μάνατζερ, σκάουτερ και τεχνικό διευθυντή το ίδιο πρόσωπο, λες και είναι ο Σταυραετός Δώθε Ραχούλας! Με τέτοιο ξεβράκωμα, με το συμπάθειο, από πλευράς Αράβων, στην ουσία τον έχει πλέον και… πρόεδρο, επίσης!

Δύο είναι τα τινά. Ή, πράγματι, ο Εμπαπέ είναι ένα μίγμα “Μαραντόνα-Πεπ… Αντσελότι-Μόντσι-Γκαλιάνι”, ή -πιο πιθανό- στη διοίκηση της Παρί, αν βρουν μπάλα στο δρόμο θα την πάνε στην αστυνομία μήπως είναι βόμβα. Τέτοια συνταγή αυτοκαταστροφής, βλέπετε, δεν έχει προηγούμενο στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Ουδέποτε μπήκε παίκτης πάνω από έναν μεγάλο σύλλογο!

Το βασικότερο δόγμα σε μια -οποιαδήποτε- μεγάλη ομάδα είναι ότι κανείς παίκτης, όπως και κανείς προπονητής, δε μπορεί να μπει πιο ψηλά από εκείνην. Να είναι πιο σημαντικός από το έμβλημα, την ιστορία, το παρελθόν της. ΟΚ. Αν είσαι, στα “ντουζένια” σου κιόλας, π.χ. ο Αλφρέδο ντι Στέφανο, ο Άλαν Σίρερ, ο Κένι Νταλγκλίς, ο Πάολο Μαλντίνι, ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το να πεις μια γνώμη για έναν παίκτη ή έναν προπονητή, απόλυτα σωστό δεν είναι και πάλι. Είναι όμως θεμιτό. Και, τελος πάντων, εντός ακραίων, αλλά αποδεκτών ορίων. (Δείτε το βίντεο. Είναι συγκλονιστικό!)

Να είσαι, όμως, ο μόνιμα πρώτος στο χωριό και δεύτερος στην πόλη (βλέπε Τσάμπιονς Λιγκ) Εμπαπέ και στα 23,5 σου, μετά από μόλις 5 χρόνια με τη φανέλα, να γίνεσαι ο γενικός δερβέναγας στην ομάδα σου, ξεπερνά τα όρια του παραλόγου. Υπάρχουν δεκάδες ποδοσφαιριστές-θρύλοι για τεράστιες ομάδες. Ποδοφαιριστές με απίστευτα κατορθώματα, στην πρώτη γραμμή για δεκαετίες. Παίκτες που έφεραν τίτλους και δόξα και μαγικές στιγμές. Αλλά ποτέ, κανείς δε… ζήτησε καν να γίνει ο σύλλογος απόλυτο υποχείριό του.

Το να ζητήσει κάτι τέτοιο δείχνει ότι και ο ίδιος δεν είναι σε καλό δρόμο…

Είναι κάτι που δείχνει ότι και ο ίδιος ο Κιλιάν δεν πάει πολύ καλά. Δεν είναι μόνο ότι ένα “όχι” στη Ρεάλ στην καλύτερη ποδοσφαιρική σου ηλικία (και για πάρα πολλά χρήματα επίσης) δείχνει έλλειψη φιλοδοξίας. Ποδοσφαιρικό “βόλεμα” και αλλεργία στον ανταγωνισμό. Είναι ότι, αν είναι αληθινοί οι νέοι του ρόλοι, ο Εμπαπέ έχει καβαλήσει όχι καλάμι, αλλά… καλαμάρα σαν τον Πύργο του Άιφελ! Και σημαδεύει άσχημα την πορεία του μ’ αυτόν τον τρόπο…

Ευτυχώς, αυτή τη φορά, ο… ιός που εξαπολύει το “εργαστήριο” της Παρί στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, αποκλείεται να γίνει “πανδημία”. Αλλά εντός των τειχών της, θα είναι θαύμα εάν δεν κοστίσει πανάκριβα -και δεν εννοούμε σε λεφτά. Μια σοβαρή διοίκηση, με το που θα ζητούσε καν ένας -οποιοσδήποτε- παίκτης να έχει λόγο για… όλα και για όλους, θα τον έδιωχνε επί τόπου.
Και αν είχε τα λεφτά των Αράβων θα τα έδινε με το τσουβάλι για να φέρει τον καλύτερο προπονητή του κόσμου και όσους (και όποιους) παίκτες θα ζητούσε εκείνος. Κάνοντας ακριβώς το αντίστροφο, δεν ξαναγράφει τους όρους. Υπογράφει, κατά πάσα βεβαιότητα και λογική, τη νέα αποτυχία της. Θα είναι όλη δική της! Η Λιλ του 2021, άλλωστε (vid), δεν είναι τόσο μακρινή για να έχει ξεχαστεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ligue 1

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ