Το αλκοολόμετρο έρχεται στις ζωές μας και αλλάζει τα δεδομένα.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι η μεγαλύτερη αιτία θανατηφόρων τροχαίων στον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να βάλει… φρένο, καθώς φέρνει στις ζωές μας το αλκοολόμετρο, το οποίο θα σε «αναγκάζει» να αφήσεις το αμάξι όταν έχεις καταναλώσει αλκοόλ και να χρησιμοποιήσεις άλλα μέσα μεταφοράς (ταξί – λεωφορείο).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε μία νέα απόφαση, η οποία φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι γνωρίζαμε. Συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής όλα τα καινούρια αυτοκίνητα, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης συσκευής μέτρησης αλκοόλ ή αλλιώς αλκοολόμετρο. Επίσης, η συνδεσιμότητα θα πρέπει να είναι εύκολη, ώστε να μην επηρεαστεί η ασφάλεια και η λειτουργεία του αυτοκινήτου.

Τι είναι, όμως, το αλκοολόμετρο; Η συγκεκριμένη συσκευή τοποθετείται στο αμάξι. Πριν ξεκινήσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός πρέπει να φυσήξει στην ειδική συσκευή. Εφόσον ανιχνευθεί ποσότητα αλκοόλ πάνω από την επιτρεπόμενη, τότε ο κινητήρας του αυτοκινήτου δεν θα εκκινήσει.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η συσκευή δεν είναι υποχρεωτική να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινήτου. Όλα τα νέα αμάξια θα πρέπει να μπορούν να δεχθούν την εγκατάσταση του συγκεκριμένου μηχανήματος μετά την αγορά από τον πελάτη. Αυτό συμβαίνει ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης των επιδόσεων, της ασφάλειας και της προστασίας του οχήματος.

Με βάση τα παραπάνω, όλα τα αυτοκίνητα που θα πουληθούν μετά τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί το αλκοολόμετρο. Δεν θα είναι, όμως, υποχρεωτικό, όπως φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ