Απαγορεύεται το αλκοόλ, αλλά και η… φασαρία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, που θα λάβει χώρα στο Κατάρ από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, θα είναι ξεχωριστό από πολλές απόψεις.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως θα γίνει χειμώνα. Ούτε οι διάφορες αλλαγές που θα έχουμε εντός αγωνιστικού χώρου.

Είναι και ο τόπος διεξαγωγής του που έχει τις ιδιαιτερότητές του. Στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής οι νόμοι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ αυστηροί. Εξίσου αυστηρός είναι και ο κώδικας δεοντολογίας από τη FIFA.

Μεταξύ άλλων, θα απαγορεύεται το αλκοόλ και για αυτό εντός του γηπέδου δεν θα πωλείται, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Η κατανάλωση μπίρας, κυρίως, θα μπορεί να γίνει αποκλειστικά στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, πριν και μετά το τέλος των παιχνιδιών.

Εκτός γηπέδου θα μείνουν και οι… βουβουζέλες, οι οποίες κάνουν πολλή φασαρία για τα δεδομένα του Κατάρ, αλλά και οι ομπρέλες, που θεωρούνται επικίνδυνες!

Ο κώδικας δεοντολογίας, που θα πρέπει να τηρείται αυστηρά όχι μόνο από τους κατόχους εισιτηρίων, αλλά και από όλους όσοι θα εργαστούν για τη διοργάνωση, τα μέλη ασφαλείας και τους εθελοντές, περιλαμβάνει τους εξής κανονισμούς:

1. Πρόσβαση στο γήπεδο με έγγραφο ταυτότητας: Η πρόσβαση στα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο σε διαπιστευμένα άτομα ή σε όσους έχουν εισιτήρια.

Επιπλέον, στην είσοδο θα πρέπει να προσκομίζεται ταυτότητα/διαβατήριο ή το «Hayya Card» που είναι το έγγραφο ταυτοποίησης στην Πολιτεία του Κατάρ. Όλοι πρέπει να περάσουν κλοιούς ασφαλείας για να έχουν πρόσβαση στο γήπεδο.

2. Αντικείμενα εντελώς απαγορευμένα στα γήπεδα: Oποιοδήποτε όπλο, είτε μαχαίρι είτε άλλο αντικείμενο που μπορεί να θεωρηθεί βίαιο, απαγορεύεται.

Επίσης, εκρηκτικά, πυροκροτητές, καθώς και οποιοδήποτε αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, όπως ομπρέλες, κράνη κ.λπ.

Ακόμα, οποιοδήποτε εργαλείο ή οποιοδήποτε στοιχείο προστασίας σώματος ή ακόμα και κορσές, εκτός εάν υποβληθεί ιατρική γνωμάτευση. Θα απαγορεύονται αυστηρώς αλεξίσφαιρα γιλέκα ή παρόμοια αξεσουάρ προστασίας που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές τέχνες ή extreme sports.

3. Μπούρκα και ηλεκτρονικά τσιγάρα: Επιτρέπεται η μπούρκα ή κάτι παρόμοιο που χρησιμεύει για την κάλυψη του προσώπου για θρησκευτικούς λόγους, ιατρικές μάσκες ή προστατευτικά γυαλιά.

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως αεροζόλ και μπουκάλια. Θα επιτρέπονται μόνο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Επίσης, θα απαγορεύονται ποδήλατα, σκέιτ, τσάντες άνω των 75 εκατοστών, μεγάλες ποσότητες χαρτιού ή ρολού χαρτιού.

Από την άλλη, κανένα ζώο δεν θα μπορεί να εισέλθει στα γήπεδα, εκτός από αυτά που βοηθούν τους ανθρώπους που τα χρειάζονται.

4. Αλκοόλ και ναρκωτικά: Το αλκοόλ, εκτός από δοχεία των 100 χιλιοστόλιτρων και για λόγους υγείας θα απαγορεύεται πλήρως. Το ίδιο με οποιοδήποτε άλλο υγρό που υπερβαίνει αυτό το όριο εκτός από το βρεφικό γάλα ή το αποστειρωμένο νερό.

Όλα τα τρόφιμα θα απαγορεύονται εκτός από αυτά που θα αγοράζονται μέσα στο γήπεδο κι αυτά που θα είναι απαραίτητα για μωρά ή για μικρά παιδιά.

Θα απαγορεύονται, επίσης, όλα τα είδη ναρκωτικών και ναρκωτικών ή διεγερτικών προϊόντων, εκτός από αυτά με ιατρική συνταγή. Φάρμακα εγκεκριμένα από την κυβέρνηση του Κατάρ θα μπορούν να εισαχθούν, εφόσον θα βρίσκονται εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

5. Υλικά με πολιτικό περιεχόμενο: Πολύ αυστηρός είναι ο κανονισμός σε κάθε υλικό, όπως σημαία, πανό ή οποιοδήποτε άλλο είδος που έχει πολιτικό ή μεροληπτικό περιεχόμενο λόγω φυλής, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικής, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.ά.

Θα επιτρέπονται κοντάρια σημαίας εφόσον δεν θα είναι εύφλεκτα και δεν θα υπερβαίνουν το ένα μέτρο σε μήκος και το ένα εκατοστό σε διάμετρο. Θα απαγορεύεται, επίσης, οποιοδήποτε προϊόν για εμπορικούς σκοπούς.

6. Οι ηλεκτρονικές συσκευές και βουβουζέλες: Οποιοδήποτε ραδιοηλεκτρονικό όργανο ή όργανο ραδιοσυχνοτήτων που θα μπορούσε να απειλήσει τα σήματα της αναμετάδοσης θα απαγορεύεται πλήρως.  Οποιαδήποτε συσκευή δεν θα μπορεί να περάσει μέσα από το σαρωτή με μέτρηση μεγαλύτερη από 60×40 εκατοστά.

Ούτε τα θορυβώδη όργανα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως οι βουβουζέλες, οι σφυρίχτρες, τα μεγάφωνα, κ.λπ… Επίσης, οι δείκτες λέιζερ δεν θα εισάγονται στα γήπεδα.

Τέλος, οποιοσδήποτε φωτογραφικός εξοπλισμός απαιτεί τρίποδο θα μένει εκτός γηπέδου, όπως και τα drones.

Ειδικός κανονισμός υπάρχει και για τα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα μπορούν να βρίσκονται μόνο στον καθορισμένο χώρο και δεν θα μπορούν, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνουν την ταχύτητα των έξι χιλιομέτρων την ώρα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν