To TikTok αλλάζει και γίνεται ασφαλέστερο για περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Το TikTok έχει αναπτυχθεί ραγδαία και όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την εφαρμογή. Οι δημιουργοί θέλουν να κάνουν ασφαλέστερο το μέρος για περιθωριοποιημένες κοινότητες, στις οποίες περιλαμβάνονται και άτομα των LGBT+.

To TikTok πήρε την απόφαση να προστατεύσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Το διαδικτυακό bullying ήταν εμφανές στην εφαρμογή και γι αυτό οι δημιουργοί της εφαρμογής θα απαγορεύσουν τα ψευδώνυμα και τον λανθασμένο προσδιορισμό ταυτότητας φύλου (misgendering).

Οι δημιουργοί του TikTok ανακοίνωσαν την Τρίτη (08/02) ότι θα απαγορευτεί οριστικά το misgendering, το deadnaming και τον μισογυνισμό. Ο επικεφαλής του τμήματος Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας της εφαρμογής, Cormac Keenan, δήλωσε σχετικά: «Αυτές οι πρακτικές έχουν απαγορευτεί εδώ και καιρό».

Ακόμη πρόσθεσε: «Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η πρόσφατη λειτουργία μας που επιτρέπει στους ανθρώπους να προσθέτουν τις αντωνυμίες τους, θα ενθαρρύνει τον διάλογο με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς στην πλατφόρμα μας».

Δηλώσεις έκανε και η Sarah Kate Ellis, η οποία είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD (οργανισμός υπεράσπισης των μέσων ενημέρωσης). Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δημιουργούν ένα ανασφαλές περιβάλλον για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στο διαδίκτυο” όταν δεν απαγορεύονται ενέργειες κατά των τρανς, όπως “misgendering ή deadnaming».

Η διευθύντρια επικοινωνίας της ομάδας υπεράσπισης της δικαιοσύνης των φύλων UltraViolet, Bridget Todd, ανέφερε: «Έγινε σήμερα λίγο πιο ασφαλές για τις γυναίκες, τα LGBQ και τα τρανς άτομα. Επικροτούμε το TikTok για την αποτελεσματική ανταπόκριση στις συστάσεις μας και την εφαρμογή τους σε μια ενημερωμένη, πιο προστατευτική πολιτική χρηστών”, δήλωσε η Todd. “Ακόμα κι έτσι, είναι σαφές ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν σε όλους τους τομείς».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ