Μίκης Θεοδωράκης – Η Ελλάδα θρηνεί σιωπηλά τον δικό της άνθρωπο που ήταν συνδεδεμένος με όλα τα σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας μας. Μπορεί να έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων αλλά άφησε σε όλους μας μια τεράστια κληρονομιά. Τελικά στο Γαλατά Χανίων όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του θα ταφεί τελικά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης […]

Μίκης Θεοδωράκης – Η Ελλάδα θρηνεί σιωπηλά τον δικό της άνθρωπο που ήταν συνδεδεμένος με όλα τα σημαντικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας μας. Μπορεί να έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων αλλά άφησε σε όλους μας μια τεράστια κληρονομιά.

Τελικά στο Γαλατά Χανίων όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του θα ταφεί τελικά ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Μάλιστα την ανακοίνωση έδωσε το ΚΚΕ που δίνει και όλες τις λεπτομέρειες.

H ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ γίνονται γνωστά τα εξής:

«Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι.  Θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα.  Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.  Θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία». 

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Οκτωβρίου 2020 ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε προσωπική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε αυτή ανέφερε ότι πέρασε τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του κάτω από τη σημαία του ΚΚΕ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Επικαιρότητα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ