Το squid game ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του κόσμου του θεάματος. Η τηλεοπτική σειρά από την Κορέα προκαλεί πανικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Που όμοιο του είχαμε χρόνια να δούμε. Που οφείλεται αυτή η φρενίτιδα όμως; Η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου εξηγεί τους λόγους που η εν λόγω σειρά έχει γνωρίσει τέτοια παγκόσμια επιτυχία. […]

Το squid game ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του κόσμου του θεάματος. Η τηλεοπτική σειρά από την Κορέα προκαλεί πανικό και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Που όμοιο του είχαμε χρόνια να δούμε.

Που οφείλεται αυτή η φρενίτιδα όμως;

Η ψυχολόγος Ξένια Παρασκευοπούλου εξηγεί τους λόγους που η εν λόγω σειρά έχει γνωρίσει τέτοια παγκόσμια επιτυχία.

«Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι μπορούμε να ταυτιστούμε με κάποιον από τους συμμετέχοντας, είτε στο κομμάτι της προσωπικότητάς του, είτε στο κομμάτι της ζωής του από τη στιγμή που μπαίνει στο παιχνίδι, είτε στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται» αναφέρει  η κ. Παρασκευοπούλου.

«Η επίδραση είναι παγκόσμια. Υπάρχει ο μετανάστης που τον εκμεταλλεύονται, ο παππούς που αντιπροσωπεύει τη φτώχεια στην τρίτη ηλικία, ο επιτυχημένο που κατάντησε να κάνει οικονομικό έγκλημα» λέει αναλύτρια της Washington Post.

Τέλος η κ. Παρασκευοπούλου εξηγεί πως υπάρχει κίνδυνος μίμησης από τα νέα παιδιά:

«υπάρχει όντως ένας κίνδυνος να εξοικειωθούν τα παιδιά μας με όλα αυτά τα βίαια εγκλήματα και φυσικά να θεωρούν ότι στο μέλλον, αλλά και στο παρόν ακόμα, θα μπορούν να τα διαπράξουν».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ψυχαγωγία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ