Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που έχουμε συναντήσει, όταν πολλοί από μας όχι τένις αλλά ούτε δύο ορόφους δεν μπορούμε να ανέβουμε στα μισά του χρόνια. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ο Λεονίντ και πολλά μπράβο. Ο Λεονίντ έχει πολλες συμμετοχές σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα, και αρκετές φορές εναντίων εναντίων παιχτών δέκα και δεκαπέντε χρόνια […]

Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που έχουμε συναντήσει, όταν πολλοί από μας όχι τένις αλλά ούτε δύο ορόφους δεν μπορούμε να ανέβουμε στα μισά του χρόνια. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ο Λεονίντ και πολλά μπράβο.

Ο Λεονίντ έχει πολλες συμμετοχές σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα, και αρκετές φορές εναντίων εναντίων παιχτών δέκα και δεκαπέντε χρόνια μικρότεροι του.

Το τρομερό ζήλος και αγάπη για το τένις ανάγκασε τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις μα φτιάξει μια νέα ηλικιακή κατηγορία για παίχτες άνω των 90 ετών

Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το μυστικό του για την μακρά και καλή ζωή του ήταν απόλυτος:

«Είμαι ένας άνθρωπος 96 ετών και συνιστώ σε όλους τους ηλικιωμένους ανθρώπους να μην κάθονται να παίζουν σκάκι τρώγοντας ηλιόσπορους, αλλά να ασκούνται κάθε πρωί και να περπατούν κάθε απόγευμα» 

O προπονητής του Βαλερί Μπούρκο έκανε αποκαλύψεις για τον παππού «Τζόκοβιτς», λέγοντας για μια σκηνή ρουτίνας του τρομερού Λεονίντ:

«Ο ήλιος έκαιγε το γήπεδο και η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς κελσίου όταν του φώναξα: “Λεονίντ, εδώ είναι κάτι δημοσιογράφοι από το Κίεβο που σε ζητούν”. Εκείνος κοίταξε το ρολόι του και είπε: “Δώσε μου ακόμη 15 λεπτά, δεν έχω τελειώσει την προπόνηση”».

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ