Το Facebook Instagram και WhatsApp, «έπεσαν» ταυτόχρονα τη Δευτέρα 4/10. Με το μπλακ άουτ να γίνεται αισθητό σε όλο τον κόσμο και να προκαλεί πανικό στα social media. To πρόβλημα ξεκίνησε περίπου 18:40 (ώρα Ελλάδος) και μέσα σε πέντε λεπτά η πλατφόρμα είχε «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο. Το πρόβλημα πρόσβασης παρέμενε για πολλές ώρες. Τα […]

Το Facebook Instagram και WhatsApp, «έπεσαν» ταυτόχρονα τη Δευτέρα 4/10.

Με το μπλακ άουτ να γίνεται αισθητό σε όλο τον κόσμο και να προκαλεί πανικό στα social media.

To πρόβλημα ξεκίνησε περίπου 18:40 (ώρα Ελλάδος) και μέσα σε πέντε λεπτά η πλατφόρμα είχε «εξαφανιστεί» από το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα πρόσβασης παρέμενε για πολλές ώρες.

Τα αίτια; Παραμένουν αδιευκρίνιστα!

Δύο μέλη της ομάδας ασφαλείας του FB δήλωσαν ότι είναι απίθανο να έχει πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση επειδή ένα χακάρισμα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τόσες πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Το πρόβλημα πιθανότατα προήλθε από μια εσφαλμένη διαμόρφωση των servers του Facebook.
Το μπλακ άουτ προκάλεσε οργή, αλλά και ένα κύμα ευθυμίας στο διαδίκτυο, καθώς οι χρήστες του Facebook και του Instagram στράφηκαν στο Twitter

Το hashtag #facebookdown πολύ γρήγορα έγινε trend.

Στο μεταξύ, αδυναμία πρόσβασης στα γραφεία του Facebook αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στην εταιρεία. Συγκεκριμένα η τεχνολογική συντάκτρια των New York Times Σίρα Φρένκελ με ανάρτησή της στο Twitter, προ ολίγου ανέφερε:

«Μόλις μίλησα στο τηλέφωνο με κάποιον που εργάζεται στο FB, ο οποίος μού περιέγραψε εργαζόμενους που δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) για να ξεκινήσουν να αποτιμούν την κατάσταση καθώς οι ηλεκτρονικές κάρτες τους δεν αναγνωρίζονται για την πρόσβαση στις θύρες».

Η λύση

Μετά από ώρες μια μικρή ομάδα εργαζομένων στάλθηκε σύντομα στο data center στην Καλιφόρνια, για να δοκιμάσει μια «μη αυτόματη επαναφορά» των servers της εταιρείας.

Και, ω, θαύμα! Το facebook επέστρεψε.

Εσείς πως βιώσατε το blackout;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κόσμος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ