Καιρός (09/02): Ελεύθερη πτώση για τη θερμοκρασία!

Καιρός (09/02) ΕΜΥ : Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο, θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στα ανατολικά και νότια.ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-02-2023 / 0000 ΤΟΠΙΚΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-02-2023
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλό υψόμετρο. Στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στο νότιο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 και από τις βραδινές ώρες 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον τρεις) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και στα βόρεια θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα σταφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09-02-2023
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά κατά τόπους ολικός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-02-2023
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-02-2023
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-02-2023
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά και τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τις βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-02-2023
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Καιρός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)
Μπάσκετ

Πρέλεβιτς: «Στην Ιταλία κάναμε το τέλειο παιχνίδι και κατακτήσαμε το Κόρατς» (vid)