Θα σκεφτόσουν ποτέ την γιαγιά σου σε ομάδα τσιρλίντερ; Παραδείγματα ανθρώπων που αν θέλουν πολύ να καταφέρουν κάτι δεν αφήνουν τίποτα να τους εμποδίσει. Πολλές φορές η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς το μόνο που μετράει είναι να το θες. Η ψυχή πολλές φορές έχει περισσότερη δύναμη από το ίδιο […]

Θα σκεφτόσουν ποτέ την γιαγιά σου σε ομάδα τσιρλίντερ; Παραδείγματα ανθρώπων που αν θέλουν πολύ να καταφέρουν κάτι δεν αφήνουν τίποτα να τους εμποδίσει.
Πολλές φορές η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς το μόνο που μετράει είναι να το θες. Η ψυχή πολλές φορές έχει περισσότερη δύναμη από το ίδιο το σώμα.

Τρανταχτές οι περιπτώσεις ανθρώπων που αν και σε προχωρημένη ηλικία κάνουν πράγματα που για κάποιους φαντάζουν ακατόρθωτα.

Στην περίπτωση αυτών των ιδιαίτερων τσιρλίντερ όλοι θαυμάζουμε με έκπληξη αυτό που κάνουν αυτές οι κυρίες.

Η Japan Pom Pom είναι μία ομάδα που αποτελείται από ηλικιωμένες κυρίες που δεν κάνουν κάτι συνηθισμένο για την ηλικία τους. Μία ομάδα τσιρλίντερ με γυναίκες από ηλικία 60 έως 89 ετών. Ναι καλά άκουσες!

https://www.youtube.com/watch?v=ppF02OOkt0Q

Μην μας λέτε γιαγιάδες!

Με την ομάδα να ιδρύεται πριν από 26 χρόνια με 5 μόνο μέλη σήμερα έχει φτιάσει να έχει στο ενεργητικό της 17 μέλη. Με την ιδρύτρια και μεγαλύτερη από όλες Φούμι Τακίνο να αναφέρει πως δεν αρέσει καθόλου στην ομάδα να τις αποκαλούνε γιαγιάδες. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Στην αρχή, δεν μας άρεσε καθόλου που μας αποκαλούσαν “γιαγιάδες τσιρλίντερ”»

Με την ίδια στη συνέχεια να συμπληρώνει: “Είναι χορός, είναι  ωραία να κουνάς το κορμί σου. Και τα κοστούμια είναι απίστευτα φανταχτερά. Κάποιοι έρχονται μόνο και μόνο για να τα φορέσουν”.

Μέσα από τη δράση της προωθεί ενέργειες για την τρίτη ηλικία αλλά και με φιλανθρωπική δράση συμμετέχοντας σε διάφορες διοργανώσεις.

Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουμε.

Για τις εντυπώσεις όσων τους παρακολουθούν με κάποιες φορές να είναι θετικές και κάποιες όχι μίλησε η ιδρύτρια.

Συγκεκριμένα η Φούμι Τακίνο δήλωσε: «Πηγαίναμε σε ΚΑΠΗ και δεν τους αρέσαμε. Ούτε καν χαμογελούσαν. “Γιαπωνέζες να φοράνε τέτοια πράγματα στην ηλικία τους!” μας έλεγαν. Τώρα νομίζω ότι η κατάσταση είναι φίφτι – φίφτι. Σε κάποιους αρέσουμε, σε κάποιους άλλους δεν αρέσουμε».

Με τους Ιάπωνες να φημίζονται για την μακροζωία τους και καλή σωματική τους κατάσταση η Ιαπωνία είναι μία από της γερασμένες χώρες στον κόσμο. Με ποσοστό μεγαλύτερο του 30% να είναι από 65 χρονών και πάνω.

Με εμπειρίες όπως υποβρύχιες καταδύσεις, και αλεξίπτωτα στη θάλασσα η Φούμι Τακίνο αποτελεί σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση. Όχι μόνο για τα τρία εγγόνια και τρία δισέγγονα της αλλά και για όλο τον κόσμο .Με την ίδια στα 55 της να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Με όρεξη για ζωή και μάθηση, τώρα στα 89 της, δεν την εμποδίζει τίποτα στο να κάνει αυτά που θέλει. Κάνει μαθήματα ισπανικών, παρακολουθεί μαθήματα χορού ενώ της αρέσει να παίζει πασιέντζα στον υπολογιστεί και να περπατά. Χωρίς προβλήματα υγείας της αρέσει το βράδυ να πίνει λίγη μπύρα.

Τι θα κάνει στα 100;

Της είναι απίστευτο ότι σε ένα χρόνο θα κλείσει τα 90. Με την πεποίθηση ότι στα 100 δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα. Η ίδια δηλώνει: «Τα τελευταία 3-4 χρόνια κουράζομαι πιο εύκολα, ενώ λόγω της πανδημίας και ότι έμεινα πολύ στο σπίτι, έπεσαν οι αντοχές μου. Όταν προπονούμαι είμαι καλά, όμως την επόμενη μέρα είμαι πτώμα. Πάντως, όταν χορεύω, ξεχνάω τα πάντα».

Με την Τάμι Σιμάντα η οποία είναι 69 χρονών και μέλος της ομάδας να δηλώνει:
«Αν κάτι σου αρέσει, ξέχνα την ηλικία σου, ξέχνα τον κόσμο που λέει πως αυτό δεν είναι καλό… Νομίζω πως αυτό σου δίνει ένα λόγο να ζεις»

Σίγουρα ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για όσους έχουν αμφιβολία για να κάνουν αυτό που πραγματικά τους κάνει ευτυχισμένους. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να κάνεις αυτό που αγαπάς. Αρκεί να το θες!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ