Συχνά οι νόμοι σε διάφορα κράτη προκαλούν εντύπωση. Αρκετές φορές έχουμε αναρωτηθεί πόσο επιτρεπτή είναι μία πράξη από τους νόμους. Το νομικό πλαίσιο κάθε κράτους πολλές φορές είναι τόσο μοναδικό. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι νόμοι επιτρέπουν στους πολίτες ενέργειες που θα μας φαινόταν όχι απλά παράνομές αλλά και παρανοϊκές. Η Αμερική έχει ένα ιδιαίτερο σύστημα […]

Συχνά οι νόμοι σε διάφορα κράτη προκαλούν εντύπωση. Αρκετές φορές έχουμε αναρωτηθεί πόσο επιτρεπτή είναι μία πράξη από τους νόμους. Το νομικό πλαίσιο κάθε κράτους πολλές φορές είναι τόσο μοναδικό. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι νόμοι επιτρέπουν στους πολίτες ενέργειες που θα μας φαινόταν όχι απλά παράνομές αλλά και παρανοϊκές.

Η Αμερική έχει ένα ιδιαίτερο σύστημα εφαρμογής των νόμων το οποίο διαφοροποιείται πολλές φορές από πολιτεία σε πολιτεία. Με τους ίδιους τους πολίτες πολλές φορές να κάνουν τόσο περίεργα πράγμα κάνοντας μας να αναρωτιόμαστε ποιοι είναι αυτοί οι νόμοι και τι επιτρέπουν ακριβώς

Νόμοι πέρα από κάθε φαντασία.

Σου έχουμε τα 7 πιο παράξενα πράγματα που οι νόμοι επιτρέπουν στην Αμερική. Και κάποια από αυτά ξεπερνούν την συνήθη λογική.

Τάφοι στο σπίτι σου.

Θα σκεφτόσουν ποτέ να θάψεις κάποιον στην αυλή σου; Αν ζεις στην Αμερική μπορείς να αρχίσεις να το σκέφτεσαι μιας και υπάρχει νόμος που το επιτρέπει. Με το μόνο που απασχολεί τους Αμερικάνους σε αυτό το θέμα να είναι το θέμα της χωροταξίας. Προβλέπεται λοιπόν να θάβει κάποιος το αγαπημένο του πρόσωπο στην αυλή του, με μία σχετική άδεια φυσικά, μετατρέποντας  τον κήπο του σε ένα ευχάριστο νεκροταφείο.

Ρίξε και κάτι πάνω σου!

Πόσες φορές βαριέσαι η δεν προλαβαίνεις λόγω έλλειψης χρόνου να ντυθείς πριν βγεις έξω. Σου έχουμε τον νόμο που φτιάχτηκε για αυτούς που θέλουν να αισθάνονται άνετα στο αυτοκίνητο. Με τον νόμο που επιτρέπει να είσαι γυμνός μέσα στο αυτοκίνητο μπορείς να κόβεις βόλτες σαν τον Αδάμ και την Εύα όπως σε γέννησε η μάνα σου. Με  μόνο περιορισμό το να απαγορεύεται όμως να βγεις η να μπαίνεις γυμνός στο αμάξι.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

Και αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο σου έχουμε τον νόμο που επιτρέπει το ξύλο στα σχολεία της Αμερικής. Με ορισμένες  βέβαια πολιτείες να το απαγορεύουν αυστηρά δεν είναι λίγες οι πολιτείες όμως που το επιτρέπουν. Όπως: Αλαμπάμα, Τζώρτζια, Αρκάνσας, Κολοράντο, Φλόριντα, Αριζόνα, Μισούρι, Οκλαχόμα, Ιντιάνα, Κάνσας, Κεντάκι, Νότια Καρολίνα, Τενεσί, Τέξας, Μισισιπή και Ουαϊόμινγκ.

Δηλητήριο στα τρόφιμα!

Όλοι γνωρίζουμε την επικίνδυνη δράση του αρσενικού. Με την ουσία να ευθύνεται για σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία αλλά και την δημιουργία καρκίνου σε δέρμα, πνεύμονες αλλά και καρδιακές παθήσεις.
Με την Αμερική να επιτρέπει την ύπαρξη του αρσενικού σε διάφορα τρόφιμα. Παραβλέποντας την μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε αντίθεση με την Ευρώπη η Αμερική δεν έχει απαγορεύσει το αρσενικό σε πολλά τρόφιμα.

Και ξάδερφος και σύζυγος.

Με τους Αμερικάνους να πρωτοπορούν σε θέματα γάμου νόμος της χώρας προβλέπει να παντρευτούν δύο ξαδέρφια. Με πάνω από 25 πολιτείες να μην θέτουν κανένα περιορισμό σε έναν τέτοιο γάμο. Με κάποιες βέβαια να θέτουν περιορισμούς όπως π.χ. στην Αριζόνα να έχουν περάσει το 65ο χρόνο της ηλικίας τους. Ενώ στην Δυτική Βιρτζίνια να επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση υιοθετημένων ξαδέλφων.

Άσπρο πάτο!

Για τους λάτρεις του αλκοόλ φυσικά υπάρχει και για αυτούς νόμος. Με την Αμερική να έχει θεσμοθετήσει νόμο που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους. Με μόνο την συγκατάθεση και την παρουσία των γονιών τους ανήλικοι μπορούν να γίνουν τύφλα σε ιδιωτικό χώρο σε πάνω από 29 πολιτείες της Αμερικής.
Ενώ σε 6 πολιτείες χωρίς να απαιτείτε η συγκατάθεσή τους.

Επίσης η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται για θρησκευτικούς λόγους αλλά και σε φοιτητές μαγειρικής σε περίπτωση που θέλουν να φτιάχνουν κοκτέιλ.

Αν σου φέρνει τις παντόφλες τότε ναι!

Φαντάσου μία μικρή χαριτωμένη μαϊμουδίτσα ως κατοικίδιο στο σπίτι σου! Νόμος στην Αμερική φυσικά επιτρέπει στους πολίτες να έχουν μία μαϊμού ως κατοικίδιο. Με 38 πολιτείες να το επιτρέπουν μπορείς να έχεις μία μαϊμού συντροφιά και να τρώτε μπανάνες παρέα.

Νόμοι που πολλές φορές δεν μπορούμε να πιστέψουμε  πραγματικά ότι υπάρχουν. Οι ιδιαιτερότητες κάθε κράτους φυσικά αντικατοπτρίζονται στα νομικά πλαίσια που διέπουν την χώρα.

Και τι σας έχουμε;

Για όλους εσάς, που θέλετe να μαθαίνετε πρώτοι τις εξελίξεις στο survivor και είστε κολλημένοι με το Facebook μπορείτε καθημερινά να επισκέπτεστε την νέα σελίδα μας και θα διαβάζετε αποκλειστικά για spoiler. Φυσικά για τα πάντα (Survivor, Master Chef, Φάρμα, House of Fame,Battle of the Couples, και τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές σειρές). Μπορείτε να την επισκεφτείτε ΕΔΩ: [ΚΛΙΚ].

Μην ξεχνάτε να κάνετε Subscribe και στο νέο κανάλι μας στο YouTube [Κλικ ΕΔΩ] για να είστε μπροστά σε όλες τις εξελίξεις στα Spoiler. Το Spoiler TV ήρθε για να μείνει…

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (linkSports365.gr

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ